Hozzávalók négy személyre:

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg gomba,
  • 1/2 szál póréhagyma,
  • 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, néhány rózsa  karfiol(most pagodakarfiolt használtam)
  • 1 dl-s zöldborsó
  • zöldpetrezselyem
  • egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonylevél
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • 1 ek  olaj
  • diónyi vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 csapott evőkanál rozsliszt

Elkészítése:

Az olajon és a vajon  megpároljuk az apróra vágott póréhagymát,  hozzáadjuk a sárgarépát, petrezselymet,  majd a pulykamellet, amit fehéredéség hevítünk, utána beletesszük a felszeletelt gombát és meghintjük
petrezselyemmel , fűszerezzük,  majd felengedjük vízzel.  Amikor a répa majdnem puha beletesszük a felkockázott krumplit, a legvégén a borsót , majd  belerakjuk az apróra vágott ecetes tárkonyt . Ha konzerv gombát
használok , akkor azt  a végén szoktam beletenni. Ha megfőtt behabarjuk, a tejfölben  simára kevert liszttel, és tejszínnel .
Jó étvágyat!