Hozzávalók négy személyre:
- 20 dkg csirkemell filé
- 10 dkg gomba,
- 1/2 szál póréhagyma,
- 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, néhány rózsa karfiol(most pagodakarfiolt használtam)
- 1 dl-s zöldborsó
- zöldpetrezselyem
- egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonylevél
- 1 paradicsom
- só, bors
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 csapott evőkanál rozsliszt
Elkészítése:
Az olajon és a vajon megpároljuk az apróra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, petrezselymet, majd a pulykamellet, amit fehéredéség hevítünk, utána beletesszük a felszeletelt gombát és meghintjük
petrezselyemmel , fűszerezzük, majd felengedjük vízzel. Amikor a répa majdnem puha beletesszük a felkockázott krumplit, a legvégén a borsót , majd belerakjuk az apróra vágott ecetes tárkonyt . Ha konzerv gombát
használok , akkor azt a végén szoktam beletenni. Ha megfőtt behabarjuk, a tejfölben simára kevert liszttel, és tejszínnel .
Jó étvágyat!
Hát ez fenséges,,, 😛
😀 Köszi Krisztike!