Hozzávalók :
- 1 filézett csirkemell vagy sertéshús
- 3-4 közepes nagyságú burgonya
- 2 szál répa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 marék zöldborsó
- 1 db. paradicsom
- egy kis hagyma
- néhány virág karfiol, brokkoli ( ki is maradhat)
- só, egy mokkáskanál ételízesítő,
- frissen őrölt bors
- tárkony,petrezselyemzöld
Elkészítés:
A raguleveshez a megmosott és feldarabolt csirkehúst hideg vízbe felteszem főni. Forrás után a tetejéről a habot egy szűrőkanál segítségével leszedem .
1-2 perc múlva beleteszem a kockákra darabolt zöldségféléket, valamint a borsót,petrezselyemzöldet, beledobok egy kis fej hagymát.
Puhára főzöm, ízesítem apróra vágott tárkonnyal, majd tejfölös habarást készítek és a leveshez öntöm.
A habaráshoz 1 kávéskanál durum, 1 kávéskanál fehér lisztet simára keverek 1-2 evőkanál tejföllel, 1 dl zsírszegény tejszínnel, majd kimerek a forró levesből, elkavarom ezután beleöntöm a fazékba, majd jól kiforralom.
Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Finom..régebben többször készítettem, mostanában nem. Egymagamnak néha nincs kedvem 🙁
Miért csak magadnak? a Gabikád nem szereti??