Hozzávalók :

  • 1 filézett csirkemell vagy sertéshús
  • 3-4 közepes nagyságú burgonya
  • 2 szál répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 db. paradicsom
  • egy kis hagyma
  • néhány virág karfiol, brokkoli ( ki is maradhat)
  • só, egy mokkáskanál ételízesítő,
  • frissen őrölt bors
  • tárkony,petrezselyemzöld

Elkészítés:

A raguleveshez a megmosott  és feldarabolt csirkehúst  hideg vízbe felteszem főni.  Forrás után a tetejéről a habot egy szűrőkanál segítségével leszedem .

1-2 perc múlva  beleteszem a kockákra darabolt zöldségféléket, valamint a borsót,petrezselyemzöldet, beledobok egy kis fej hagymát.

Puhára főzöm, ízesítem apróra vágott tárkonnyal, majd tejfölös habarást készítek és a leveshez öntöm.

A habaráshoz 1 kávéskanál durum, 1 kávéskanál fehér lisztet simára keverek 1-2 evőkanál tejföllel, 1 dl zsírszegény tejszínnel, majd kimerek a forró levesből, elkavarom ezután beleöntöm a fazékba, majd jól kiforralom.

Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!