Mi nagyon szeretjük a raguleveseket, ezért elég gyakran kerül az asztalunkra.
Hozzávalók személyre:
- 30 dkg felkockázott bárányhús
- 1 hagyma
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1/2 zellergyökér
- 1 dl-s zöldborsó
- néhány friss karfiol rózsa
- két krumpli
- zöldpetrezselyem
- 1 evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonylevél
- 1 paradicsom
- só, bors
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl zsírszegény
- 1 csapott evőkanál rozsliszt
Elkészítése:
Felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat, az olajon és a vajon megpároljuk a felszeletelt, sárgarépát, petrezselymet, zellert.
Majd hozzáadjuk a bárányhúst, amit fehéredéség hevítünk és meghintjük petrezselyemmel, fűszerezzük, majd felengedjük vízzel.
Beletesszük a hagymát, a paradicsomot. Amikor a répa majdnem puha beletesszük a felkockázott krumplitis,majd a rózsáira szedett karfiolt, a legvégén a borsót adjuk hozza.
Ízesítjük apróra vágott ecetes tárkonnyal.
Ha megfőtt behabarjuk a levesünket, csomómentesre keverjük a lisztet a tejföllel, majd felengedjük a tejszínnel.
A levesből kimerünk két merítőkanál levest , a tejfölös habaráshoz adjuk, hogy felmelegedjen, aztán hozzáöntjük a levesünkhöz. Egy-két percig főzzük, ha szükség utánaízesítünk.
Ilyenkor szoktam hozzáadni friss apróra vágott zöld tárkonyt.
Jó étvágyat!