Mi nagyon szeretjük a raguleveseket, ezért elég gyakran kerül  az asztalunkra.

Hozzávalók személyre:

  • 30 dkg felkockázott bárányhús
  • 1 hagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1/2 zellergyökér
  • 1 dl-s zöldborsó
  • néhány friss karfiol rózsa
  • két krumpli
  • zöldpetrezselyem
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonylevél
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • diónyi vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl zsírszegény
  • 1 csapott evőkanál rozsliszt

Elkészítése:

Felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat, az olajon és a vajon megpároljuk a felszeletelt, sárgarépát, petrezselymet, zellert.
Majd hozzáadjuk a bárányhúst, amit fehéredéség hevítünk és meghintjük petrezselyemmel, fűszerezzük, majd felengedjük vízzel.
Beletesszük a hagymát, a paradicsomot. Amikor a répa majdnem puha beletesszük a felkockázott krumplitis,majd a rózsáira szedett karfiolt, a legvégén a borsót adjuk hozza.
Ízesítjük  apróra vágott ecetes tárkonnyal.

Ha megfőtt behabarjuk a levesünket, csomómentesre keverjük a lisztet a tejföllel, majd felengedjük a tejszínnel.
A levesből kimerünk  két merítőkanál levest , a tejfölös habaráshoz adjuk, hogy felmelegedjen, aztán hozzáöntjük a levesünkhöz. Egy-két  percig főzzük, ha szükség utánaízesítünk.
Ilyenkor szoktam hozzáadni friss apróra vágott zöld tárkonyt.

Jó étvágyat!