Húsvétkor nagyobb adag bárányhúst vásároltunk, így  hétköznapokon  is jut egy-egy kis adag a levesünkbe. Ma egy egyszerű, mondhatnám alaplevest készítettem,  gyerekkoromban nagymamám csak rizst tett a tárkonyos levesbe, de én krumplit is szoktam tenni,  mert így szereti a családom .

Hozzávalók:

  • csontos bárányhús ( nálam kb, fél kg volt)
  • 1 hagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kisebb paradicsom,egy szelet paprika
  • bors
  • 1 dl tejföl, 1 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 ek . liszt
  • ecetes tárkonylevél, zöld tárkony
  • 2–3 krumpli
  • 1 dl rizs

Elkészítés:
Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst,  amikor felforr a levesünk a habját leszedjük. Ezt követően be zöldséglejük, belerakjuk  hosszába vágott sárgarépát, petrezselymet, hagymát, paprikát, paradicsomot, sózzuk, adunk hozzá frissen őrölt borsot. Kis lángon főzzük. Amikor a répa kezd puhulni hozzáadjuk a mosott rizst és a kockára vágott krumplit. Beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket . Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, úgy tesszük vissza a levesbe. Elkészítjük a habarást a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáöntjük a tejszínt. Egy evőkanál forró levest belekavarunk és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe, majd kiforraljuk.

Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá.

Jó étvágyat!