Sokszor találkoztok nálam tárkonyos ételekkel,egyik kedvenc  zöld fűszerem.  Tudtátok, hogy a tárkony az erdélyi konyha egyik jellegzetes fűszere? Kellemes ánizsra emlékeztető az illata, íze kesernyésen csípős.

Mindig van a kamrámban 2-3 üveg tárkony. Most két kis  üveggel készítettem .

Hozzávalók

  • egy nagy csokor friss tárkonylevél
  • 2 ek só
  • 1 dl.  20%-os ecet

Elkészítés:

A tárkonyt megmosom, a vizet lecsepegtetem,majd egy háztartási papírtörlőn leitatom róla.
A leveleket leszedem a szárról, a tárkony szárat az aljánál megfogom, majd a másik kezem hüvelyk- és mutatóujjával összecsippentek a szár alján, és a szár vége felé haladva lehúzom a leveleket.
A leveleket tálba helyezem, rászórom a sót és jól összekeverem egy konyharuhával letakarom és éjszakára állni hagyom.
Másnap  rálocsolom az ecetet, jól összekeverem, és üvegbe tömöm, a  tetejére ecetet öntök és lezárom. Lehetőleg műanyag kupakot tegyünk rá.
Beteszem a kamrapolcra és várom, hogy felhasználhassam. Nekem van két éve elrakott tárkonylevelem is.