Az  utóbbi időben egyre gyakrabban használom a konyhámban a gerslit,vagy  más néven az árpagyöngyöt, leggyakrabban töltött káposztába,paprikába  tesszük, de köretként is remek. Magas a rosttartalma,lassan szívódik fel így cukorbetegeknek is remek köret. Most a megmaradt gersliből salátát készítettem. A Tabbouleh salátát korábban kuszkusszal csináltam, de ebből sokkal finomabb. Libanonban népszerű recept,de már nálunk is  kezd elterjedni, lényege sok zöld petrezselyem,illetve mentalevél. Én az utóbbiból még keveset teszek bele,de természetesen akik kedvelik az ízét tegyenek bele bőven.

Nálam most így készült:

Hozzávalók:

  • nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 csésze előfőzött gersli
  • 1  szál újhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 friss mentalevél/ az eredeti receptbe több van/
  • csipetnyi,só bors
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

A petrezselymet, mentát megmossuk és felaprítjuk, az  újhagymát, a paradicsomot is apróra vágjuk izésítjük frissen kifacsart citromlével, sózzuk,borsozzuk,elkeverjük az olívaolajat,majd összekeverjük az előfőzött gerslivel.Egy éjszakát állni hagyjuk. Köretként fogyasztjuk.

DSC_0561 (Large)

Jó étvágyat kívánok!