Néhány héttel korábban érdeklődtem Tőletek, hogy ki készített  Szűzpecsenyét Wellington módra ? 🙂 , akkor  Kard Éva hozta az ő receptjét http://gizi-receptjei.blogspot.hu/ és biztatott, hogy készítsem el.

Nos hétvégén kipróbáltam  🙂 . A gombát nem pürésítettem, mert volt mirelit vargányám és szerettem volna egyben hagyni, illetve az ősszel szedett szegfűgombákat is:-). Legközelebb, ha csiperkéből készítem

biztosan pépesebb állagúra készítem a masszát.

Hozzávalók:

  • egy szűzpecsenye ( mindkét végét levágtam és a közepét használtam fel)
  • 3 ek. olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • egy pohár fagyasztott szegfűgomba
  • 14-16 szelet mirelit vargánya gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • csokor petrezselyemzöld + szárított petrezselyem
  • egy leveles tészta

Elkészítés:
A szűzpecsenyét előző este borsozzuk, sózzuk, olajjal bekenjük és betesszük a hűtőbe legalább 8-10 órára.

A húst serpenyőben  egy evőkanál olajon elősütjük , forgatjuk  hogy minden oldala kérget kapjon.

Apróra vágjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet, majd egy evőkanál olajon  megdinszteljük, utána rátesszük a gomba keveréket és zsírjára sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.

Egy  kiolajazott sütőpapírra tesszük a leveles tésztát, a kinyújtott  tésztára  rakjuk a gombás masszát úgy, hogy a szélein pár cm-t szabadon hagyunk. Az elősütött szűzpecsenyét a tészta közepére helyezzük és beletekerjük, végeit lehajtjuk. A végéről leesett leveles tésztával a tetejét díszíthetjük.

180 °-os előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük és szeleteljük.