Néhány héttel korábban érdeklődtem Tőletek, hogy ki készített Szűzpecsenyét Wellington módra ? 🙂 , akkor Kard Éva hozta az ő receptjét http://gizi-receptjei.blogspot.hu/ és biztatott, hogy készítsem el.
Nos hétvégén kipróbáltam 🙂 . A gombát nem pürésítettem, mert volt mirelit vargányám és szerettem volna egyben hagyni, illetve az ősszel szedett szegfűgombákat is:-). Legközelebb, ha csiperkéből készítem
biztosan pépesebb állagúra készítem a masszát.
Hozzávalók:
- egy szűzpecsenye ( mindkét végét levágtam és a közepét használtam fel)
- 3 ek. olaj
- só, frissen őrölt bors
- egy pohár fagyasztott szegfűgomba
- 14-16 szelet mirelit vargánya gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- csokor petrezselyemzöld + szárított petrezselyem
- egy leveles tészta
Elkészítés:
A szűzpecsenyét előző este borsozzuk, sózzuk, olajjal bekenjük és betesszük a hűtőbe legalább 8-10 órára.
A húst serpenyőben egy evőkanál olajon elősütjük , forgatjuk hogy minden oldala kérget kapjon.
Apróra vágjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet, majd egy evőkanál olajon megdinszteljük, utána rátesszük a gomba keveréket és zsírjára sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy kiolajazott sütőpapírra tesszük a leveles tésztát, a kinyújtott tésztára rakjuk a gombás masszát úgy, hogy a szélein pár cm-t szabadon hagyunk. Az elősütött szűzpecsenyét a tészta közepére helyezzük és beletekerjük, végeit lehajtjuk. A végéről leesett leveles tésztával a tetejét díszíthetjük.
180 °-os előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük és szeleteljük.