Szeretettel köszöntlek Új év napján. Ma egy finom szűzpecsenyetét hozok gyümölcs öntettel. Az áfonya és az alma remek párost alkot.Ez volt karácsonykor az egyik főfogás.
Akár mai ebéd is lehetett volna:-)
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 db szűzpecsenye
- 1 ek rozsliszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
- só,bors
- 1 szál rozmaring
- o,5 dl félszáraz Tokaji
Az öntethez
1 dl áfonya
2 kisebb alma
1 mokkáskanál. zselésítő ( én most a befőzéshez használható 3:1 -ben használtam)
1 tk cukor vagy édesítőszer
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, ( nekem 6 szelet volt)tenyérgyökkel egy picit megütögetjük, majd fűszerezzük sóval, borssal.
A hússzeleteket paprikás rozslisztbe forgatjuk. Egy serpenyőbe olajat ,majd vajat teszünk beletesszük a hússzeleteket mindkét oldalát megpirítjuk, oldalanként 2-3 perc,ameddig szép színt kap, majd hozzáadjuk a rozmaring ágat, a fehérbort ,ha felforr betesszük 160 fokos sütőbe 10 percre.
Öntet készítése:
Egy kis lábasba 1 dl vizet öntünk, kis cukrot adunk hozzá,majd hozzáadjuk a meghámozott és felezett almát,1 perc múlva,rátesszük a mirelit áfonyát,melyre hintettem egy kis zselésítőt, kavargatjuk, és ha felfprrt levesszük a lángról.
Hideg vízbe tettem a tálat így hamar kihűlt.
A szűzpecsenyét a gyümölcsöntettel kínáljuk.
Nagyon finom rizzsel,vagy krumplipürével.
Jó étvágyat kívánok!
Én csak gyümölcs öntettel is szeretem:-)