Még mindig a könnyed ételekre vágyunk. egyik kedvencem ilyenkor a szűzpecsenye,melyet elég gyakran készítek.Ez a recept pillanatok alatt kész és a hús finom , puha. Ebben a főételben benne van a desszert is:-)

Hozzávalók:

  • 1 db szűzpecsenye
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek olíva olaj
  • diónyi vaj
  • só,bors
  • o,5 dl vörösbor /Tréfli/
  • Az öntethez
  • 1 dl áfonya
  • 5-6 db aszalt szilva
  • 8-10 szem meggy
  • o,5 dl málna
  • 1 mokkáskanál. zselésítő ( én most a befőzéshez használható 3:1 -ben használtam)

 

Elkészítés:
A húst felszeleteljük,tenyérgyökkel egy picit megütögetjük, majd fűszerezzük sóval, borssal.

A hússzeleteket paprikás lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőbe olajat, majd vajat teszünk beletesszük a hússzeleteket mindkét oldalát megpirítjuk, oldalanként 2-3 perc,ameddig szép színt kap, majd hozzáadjuk a bort, kiforraljuk, 1-2 percre lefedjük. Tálalásig  melegen tartjuk

Öntet készítése:

Egy kis lábasba 1 dl vizet öntünk, beletesszük a szilvát 1-2 percig főzzük,mmajd hozzáadjuk a többi gyümölcsöt, meghintem egy kis zselésítővel, kavargatjuk, és ha felforrt levesszük a lángról.

 

A szűzpecsenyét a gyümölcsöntettel és rizzsel  kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!