A korábbi bejegyzésben említettem,hogy nagyobb adag szűzpecsenye volt egy csomagban, egyiket egyben sütöttem meg. Most egy kis bacon köntöst kapott. Akár ünnepi fogásként is készíthető. Én most megpakoltam a sütőt, közben készült sült krumpli,sütőtök és persze a szűzpecsenye.Az elkészítésénél most Piros aranyat használtam, ( ritkán használom  főzésnél)de nyugodtan készíthetitek házi paprikakrémmel is.

Hozzávalók :

  • 1 db szűzpecsenye
  • 5-6 szelet bacon
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika / vagy Piros arany/
  • néhány szelet paprika
  • aszalt paradicsom
  • petrezselyem
  • rozmaring
  • 2 ek olaj

Elkészítés :

A húsról a fehér hártyákat távolítsuk el, ez  fontos, mert a hártya nagyon megkeményedik. A húst sózzuk, borsozzuk, és a szalonna csíkokkal körbe bevonjuk
Helyezzük megfelelő méretű tepsire,( én őzgerincformát béleltem ki sütőpapírral),olajaztam és ráfektettem a baconba csavart húst. A tetjére tetten elosztva egy mokkáskanálnyi paprikakrémet, megraktan gazdagon aszalt paradicsommal,paprika karikával, petrezselyem és rozmaring levéllel.

DSC_0637 (Large)

 

A  tétjére fóliát tettem és 180  sütőbe  tettem. Süssük lefedve kb. 40 percig, ha ekkor a húsunk már puhának tűnik vegyük le a  fóliát a tepsiről, és pirítsuk a szalonnát, míg szép színe, és ropogós nem lesz.

43880585_1904272749661019_5582701935628124160_n

Egyszerű, gyors, nagyon finom főétel amely még egy ünnepi asztalnál is megállja a helyét. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

DSC_0706 (Large)

 

Én párhuzamosan  krumplit is sütöttem.

 

Töltött krumplival és salátával kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!