A korábbi bejegyzésben említettem,hogy nagyobb adag szűzpecsenye volt egy csomagban, egyiket egyben sütöttem meg. Most egy kis bacon köntöst kapott. Akár ünnepi fogásként is készíthető. Én most megpakoltam a sütőt, közben készült sült krumpli,sütőtök és persze a szűzpecsenye.Az elkészítésénél most Piros aranyat használtam, ( ritkán használom főzésnél)de nyugodtan készíthetitek házi paprikakrémmel is.
Hozzávalók :
- 1 db szűzpecsenye
- 5-6 szelet bacon
- só, bors
- őrölt pirospaprika / vagy Piros arany/
- néhány szelet paprika
- aszalt paradicsom
- petrezselyem
- rozmaring
- 2 ek olaj
Elkészítés :
A húsról a fehér hártyákat távolítsuk el, ez fontos, mert a hártya nagyon megkeményedik. A húst sózzuk, borsozzuk, és a szalonna csíkokkal körbe bevonjuk
Helyezzük megfelelő méretű tepsire,( én őzgerincformát béleltem ki sütőpapírral),olajaztam és ráfektettem a baconba csavart húst. A tetjére tetten elosztva egy mokkáskanálnyi paprikakrémet, megraktan gazdagon aszalt paradicsommal,paprika karikával, petrezselyem és rozmaring levéllel.
A tétjére fóliát tettem és 180 sütőbe tettem. Süssük lefedve kb. 40 percig, ha ekkor a húsunk már puhának tűnik vegyük le a fóliát a tepsiről, és pirítsuk a szalonnát, míg szép színe, és ropogós nem lesz.
Egyszerű, gyors, nagyon finom főétel amely még egy ünnepi asztalnál is megállja a helyét. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Én párhuzamosan krumplit is sütöttem.
Töltött krumplival és salátával kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!