Helló Október:-)! A nyári hónapokat kedvelem, de ez az ősz kivitelesen sok napsugárral ajándékozott meg bennünket. Miért is jó az október ? Rengeteg gyümölcs, szebbnél szebb almák, szőlő… nem sorolom,mert a mai levesembe e két alapanyag került, saját termés és bio 🙂 Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Hozzávalók :

2 db nagy piros alma
1 kis fürt kék szőlő
1 evőkanál joghurt
2 evőkanál habtejszín
néhány csepp frissen facsart citrom leve
egy kis darab fahéj, 3 szem szegfűszeg
1 mokkáskanál vaníliapuding
1 csapott teáskanál eritrit ( kimaradhat)
csipet só

Elkészítés:

Egy kis fazékban vizet forralunk ( nálam kb 6 dl), beletesszük a fahéjat, szegfűszeget.
Megpucoljuk az almát, kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk néhány csepp citrom lével, majd beledobjuk a levesbe, csipet sót adunk, 2-3 perc főzés után beleszemezünk egy fürt szőlőt, Lehúzzuk a lángot, Ameddig az alma főtt a pudingport, az eritrititet simára kavartam a joghurttal,majd hozzáadtam a tejszínt. Ahogy a szőlőt beletettem rögtön kimertem egy evőkanál levest,ezzel hígítottam a habarást , majd hozzáöntöttem. Ha felforrt lezárjuk a lángot. Hidegen , melegen is finom, és 10 perc munka van vele:-))

Jó étvágyat kívánok!

Tipp lehet ízesíteni vanília eszenciával is.