Télen nagyon jóleső egy-egy üde színfoltot látni a piacon – és a tányérunkon. Ilyenkor nehezebb dolgunk van a napi zöldségadag biztosítására, de semmiképpen ne adjuk fel! 🙂
Szerencsére ilyenkor lehet igazán finom narancsot, citromot kapni ,nem is beszélve a cékláról, sárgarépáról,zellerről, káposztáról….Szerencsére ilyenkor is hozzá lehet jutni vitaminban gazdag saláta alapanyagokhoz. Érdemes az idénynek megfelelő salátát készíteni (persze néha elcsábulunk:-) Készítsünk csodás, színes, ínycsiklandó salátákat egészségünk érdekében!


A mai saláta hozzávalói:

  • egy db cékla ( gömbölyű)
  • egy db sárgarépa
  • egy kisebb  zellergumónak a fele
  • egy csokor petrezselyemzöld

Öntet:

  • egy mokkáskanál mustár
  • egy citrom kifacsart leve
  • egy teáskanál olíva
  • egy teáskanál jó minőségű(Floriol)napraforgó olaj
  • egy mokkáskanál nyírfacukor
  • só,frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

Megpucoljuk majd julienre vágjuk a zöldségeket. (Én zöldség-szeletelővel vágtam fel,amit nemrég vásároltam). Egy tálba rakjuk.

Elkészítjük az öntetet, a mustárt egy tálba rakjuk, rátesszük az olajat, ráfacsarjuk a citromlevet,majd belekeverjük a cukrot,ízesítjük sóval,borssal és jól összekeverjük.
Rálocsoljuk a salátára. A petrezselymet összevágjuk és ráhintjük.
Tárolható a hűtőben is,de én fél óra múlva kínáltam.

DSC_0821 (Large)

Finom sültek mellé, akár köretnek is kiváló.

Tipp. lehet joghurttal is kínálni!