Télen nagyon jóleső egy-egy üde színfoltot látni a piacon – és a tányérunkon. Ilyenkor nehezebb dolgunk van a napi zöldségadag biztosítására, de semmiképpen ne adjuk fel! 🙂
Szerencsére ilyenkor lehet igazán finom narancsot, citromot kapni ,nem is beszélve a cékláról, sárgarépáról,zellerről, káposztáról….Szerencsére ilyenkor is hozzá lehet jutni vitaminban gazdag saláta alapanyagokhoz. Érdemes az idénynek megfelelő salátát készíteni (persze néha elcsábulunk:-) Készítsünk csodás, színes, ínycsiklandó salátákat egészségünk érdekében!
A mai saláta hozzávalói:
- egy db cékla ( gömbölyű)
- egy db sárgarépa
- egy kisebb zellergumónak a fele
- egy csokor petrezselyemzöld
Öntet:
- egy mokkáskanál mustár
- egy citrom kifacsart leve
- egy teáskanál olíva
- egy teáskanál jó minőségű(Floriol)napraforgó olaj
- egy mokkáskanál nyírfacukor
- só,frissen őrölt bors
Elkészítés:
Megpucoljuk majd julienre vágjuk a zöldségeket. (Én zöldség-szeletelővel vágtam fel,amit nemrég vásároltam). Egy tálba rakjuk.
Elkészítjük az öntetet, a mustárt egy tálba rakjuk, rátesszük az olajat, ráfacsarjuk a citromlevet,majd belekeverjük a cukrot,ízesítjük sóval,borssal és jól összekeverjük.
Rálocsoljuk a salátára. A petrezselymet összevágjuk és ráhintjük.
Tárolható a hűtőben is,de én fél óra múlva kínáltam.
Finom sültek mellé, akár köretnek is kiváló.
Tipp. lehet joghurttal is kínálni!
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/szines-teli-salata/ […]