A nap érlelte paradicsomból  igazi a paradicsomsaláta, de  most nem tudtam ellenállni a koktélparadicsomoknak:-). Az ünnepek alkalmával több hús került az asztalra, így köretként igyekeztem  változatos salátákat készíteni, volt paradicsomos saláta, cékla saláta, jégsaláta, káposztasaláta, tárkonyos gombasaláta, gyümölcssaláta is 🙂 :-).
Egy jó salátában nemcsak a zöldségek fontosak, hanem az öntetek is. Semmiképpen ne használjuk az üzleti kész önteteket,mert házilag is könnyen elkészíthetőek, és még tartósítószert sem tartalmaznak.  Sok ismerősöm meséli, hogy üzletben vásárolt joghurtos önteteket használ a salátákhoz, erről mindenkit lebeszélnék.  Egy  kis  joghurttal ,mustárral , némi zöld fűszerrel   kitűnő önteteket lehet házilag is készíteni.

Most két fajta salátát készítettem
-egyik salátába 

Fél doboz koktélparadicsomot, fél lila hagymát,néhány zöld hagymaszárat, fél db.  kápia paprikát, és egy negyed kígyóuborkát aprítottam.
Öntetként egy evőkanál borecetet, egy evőkanál vizet, egy mokkáskanál cukrot ( vagy édesítőszert)egy teáskanál olívaolajat, sót, borsot használtam.
Fontos, hogy az öntete külön készítsük el és úgy tegyük a salátára.

a másik a mozzarellás saláta
14-15 db koktél paradicsomot,egy fél lila hagymát , néhány zöld hagymaszárat aprítottam,majd hozzáadtam egy tasak mini mozzarella golyót.
Öntetként néhány csepp citromlevet egy evőkanál olívaolajjal elkavartam, ízesítettem sóval frissen őrölt borssal, majd nyakon öntöttem a felaprított paradicsomot, és a mozzarella golyókat.

Számtalan variációban , ízesítéssel készíthetőek. Akár fetasajttal is helyettesíthető a mozzarella ( a feta sós, vigyázni a sózással!)