Az utóbbi időben gyakran készítek spagettit, én a durum lisztből készült változatot használom. Gyakran hallom, hogy ” cukorbeteg vagyok nem ehetek tésztát”.

6-7 dkg durum  (száraz) lisztből készült tésztát  cukorbetegek is fogyaszthatnak. Főleg, ha így készítik el visznek bele zöldséget is :-).

A zöldségek tovább növelik a rost tartalmat,persze nem cukorbetegeknek is az a jó, ha minél többször kerül zöldség az asztalra és fontos, hogy ne főzzük szét hanem finom roppanós legyen.

A mai ajánlatom  20-25 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

  • egy db bébi cukkini
  • egy db sárgarépa
  • 20 dkg durum lisztből készült spagetti
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt (trappista és parmezán)
  • egy ek olívaolaj
  • 2-3 dkg vaj

Elkészítés:
Megmossuk a répát és a cukkinit, majd  hosszú gyufaszál vékony  csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a vajat, rátesszük a sárgarépát, 1-2 perc párolás után hozzáadjuk a cukkinit, meghintjük két csipet sóval, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk.

Közben kifőzzük a spagettit,de csak roppanósra, egy szűrőkanállal átrakjuk a cukkinis mártásba, ha sűrű lenne adjunk  hozzá még egy kis főzőlevet.

Ráhintjük a reszelt sajt felét, összekavarjuk, 2-3 percig lefedve hagyjuk  és máris tálalhatjuk.

Tálaláskor petrezselyemzölddel és reszelt parmezán- trappista sajt keverékkel meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)

Tipp:- ha rögtön nem fogyasztjuk el tegyünk félre egy dl főzőlevet, amikor felmelegítjük hozzáadjuk.

– a zöld fűszereket ízlés szerint változtathatjuk