Az utóbbi időben gyakran készítek spagettit, én a durum lisztből készült változatot használom. Gyakran hallom, hogy ” cukorbeteg vagyok nem ehetek tésztát”.
6-7 dkg durum (száraz) lisztből készült tésztát cukorbetegek is fogyaszthatnak. Főleg, ha így készítik el visznek bele zöldséget is :-).
A zöldségek tovább növelik a rost tartalmat,persze nem cukorbetegeknek is az a jó, ha minél többször kerül zöldség az asztalra és fontos, hogy ne főzzük szét hanem finom roppanós legyen.
A mai ajánlatom 20-25 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
- egy db bébi cukkini
- egy db sárgarépa
- 20 dkg durum lisztből készült spagetti
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 10 dkg reszelt sajt (trappista és parmezán)
- só
- egy ek olívaolaj
- 2-3 dkg vaj
Elkészítés:
Megmossuk a répát és a cukkinit, majd hosszú gyufaszál vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a vajat, rátesszük a sárgarépát, 1-2 perc párolás után hozzáadjuk a cukkinit, meghintjük két csipet sóval, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk.
Közben kifőzzük a spagettit,de csak roppanósra, egy szűrőkanállal átrakjuk a cukkinis mártásba, ha sűrű lenne adjunk hozzá még egy kis főzőlevet.
Ráhintjük a reszelt sajt felét, összekavarjuk, 2-3 percig lefedve hagyjuk és máris tálalhatjuk.
Tálaláskor petrezselyemzölddel és reszelt parmezán- trappista sajt keverékkel meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)
Tipp:- ha rögtön nem fogyasztjuk el tegyünk félre egy dl főzőlevet, amikor felmelegítjük hozzáadjuk.
– a zöld fűszereket ízlés szerint változtathatjuk