Színes reteksaláta
Hozzávalók négy személyre:
1 db jégcsapretek
2 csomó hónapos retek
1 kicsi kígyóuborka
4 db paradicsom(elhagyható)
fél citrom elve,1 csomó petrezselyemzöld
a marinádhoz
1 kisebb pohár kefir
2 ek. olívaolaj
2 ek. borecet
1 csokor snidling,
1 csipet bazsalikom
só
őrölt fehér bors
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és egy tálba tesszük. A paradicsomokat nyolcadokba vágjuk. Citromlével és az apróra vágott petrezselyem zölddel összekeverjük a hozzávalókat.
A marinádhoz a kefirt elkeverjük az olajjal és az ecettel. Hozzáadjuk a felaprított snidlinget, a bazsalikomot, a sót, a borsot és a salátára öntjük. Óvatosan átforgatjuk.
Tálalás előtt két órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek!
Köszönjük a receptet Gabriella !
Én szeretem a retket de nem nagyon tudom megeni csikizi a torkomat..
Most a gyomrodnak biztosan könnyebben emészthető étel kell,de utána ki tudja?