Szeretem ezeket a tepsiket,mert annyi mindent össze lehet rakni benne, mindig variálható azokból az alapanyagokból ami épp a hűtőnkben lapul. Némi fűszer, sajt remek főétel egy salátával,de akár köretként is kínálhatjuk egy szelet hal, vagy natúr szelet mellé.

Hozzávalók:

  • 1 db édesburgonya (20 dkg)
  • 2 db krumpli ( 35-40 dkg)
  • 1 db  zöld bébi cukkini ( 20 -25dkg körül)
  • 1 db lila hagyma
  • 3 db csiperke gomba
  • néhány karika kápia paprika
  • só,bors petrezselyemzöld
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg füstölt Karavánsajt és Trappista sajt

Elkészítés:

Egy evőkanál olajon a hagyma felét megdinszteljük,majd hozzáadjuk a feldarabolt csiperkét,petrezselyemzöldet,sót borsot. Addig sütjük ameddig a leve elpárolódik.

Egy tálat kiolajazunk.

Megpucoljuk az édesburgonyát, a hagyományos krumplit kb 2 mm vastagra szeljük. A cukkinit megmossuk és héjastól szintén 2 mm-es karikákra szeljük, sózzuk,borsozzuk. A lila hagymát felaprítjuk.

A kiolajazott tepsibe egy-egy édes burgonya,  cukkini, egy krumplit teszünk .Majd rátesszük a  dinsztelt gombát, paprika karikákat,betakarjuk krumplival,meghintjük  a reszelt sajt keverékkel. Egy evőkanálnyi vizet,vagy zöldséglevet teszünk rá.

DSC_0325 (Large)

Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük, 10 -15 perc múlva a fóliát levesszük és úgy sütjük. Forrón kínáljuk.

DSC_0387 (Large)