Szeretem ezeket a tepsiket,mert annyi mindent össze lehet rakni benne, mindig variálható azokból az alapanyagokból ami épp a hűtőnkben lapul. Némi fűszer, sajt remek főétel egy salátával,de akár köretként is kínálhatjuk egy szelet hal, vagy natúr szelet mellé.
Hozzávalók:
- 1 db édesburgonya (20 dkg)
- 2 db krumpli ( 35-40 dkg)
- 1 db zöld bébi cukkini ( 20 -25dkg körül)
- 1 db lila hagyma
- 3 db csiperke gomba
- néhány karika kápia paprika
- só,bors petrezselyemzöld
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg füstölt Karavánsajt és Trappista sajt
Elkészítés:
Egy evőkanál olajon a hagyma felét megdinszteljük,majd hozzáadjuk a feldarabolt csiperkét,petrezselyemzöldet,sót borsot. Addig sütjük ameddig a leve elpárolódik.
Egy tálat kiolajazunk.
Megpucoljuk az édesburgonyát, a hagyományos krumplit kb 2 mm vastagra szeljük. A cukkinit megmossuk és héjastól szintén 2 mm-es karikákra szeljük, sózzuk,borsozzuk. A lila hagymát felaprítjuk.
A kiolajazott tepsibe egy-egy édes burgonya, cukkini, egy krumplit teszünk .Majd rátesszük a dinsztelt gombát, paprika karikákat,betakarjuk krumplival,meghintjük a reszelt sajt keverékkel. Egy evőkanálnyi vizet,vagy zöldséglevet teszünk rá.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük, 10 -15 perc múlva a fóliát levesszük és úgy sütjük. Forrón kínáljuk.