Már kezdem fokozatosan beiktatni az étrendembe a salátákat is. Ma egy nagyon finom színes jégsalátát alkottam, jól jött a hideg időben egy kis vidám saláta.
Hozzávalók:
- egy fél jégsaláta
- két db hónapos retek
- egy szál sárgarépa
- néhány szál édes kömény zöld
- fél citrom leve
- só
- egy teáskanál nyírfacukor (vagy kristálycukor)
- 2 ek olívaolaj (egyik kanál extra szűz volt)
Elkészítés:
Először megpucoljuk a sárgarépát,majd felszeleteljük. Egy evőkanál olívaolajon, egy teáskanál cukorral egy kicsit megdinszteljük, várunk addig ameddig a cukor elkezd karamelizálódni.
Közben kavargatjuk, majd lezárjuk a lángoz,hagyjuk kihűlni.
Feldaraboljuk a jégsalátát,egy tálba rakjuk, majd erre felkarikázzuk a retket, igyekezzünk minél vékonyabbra szelni. Rátesszük a salátára, majd rátesszük a kihűlt répát is.
Egy csészébe nyomjuk a citromot,beletesszük a sót,jól elkavarjuk,majd ráöntjük a zöldségekre. beleforgatjuk. Feldaraboljuk az édeskömény zöldjét meghintjük a salátát, a végén extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk.
Máris tálalható.
Én borjúhús mellé kínáltam:-).
Tipp. lehet ecettel is készíteni az öntetet,illetve más zöld fűszer is passzol hozzá.
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/szines-jegsalata/ […]