Már kezdem  fokozatosan beiktatni az étrendembe a salátákat is. Ma egy nagyon finom színes  jégsalátát alkottam, jól jött a hideg időben egy kis vidám saláta.

Hozzávalók:

  • egy fél jégsaláta
  • két db hónapos retek
  • egy szál sárgarépa
  • néhány szál édes kömény zöld
  • fél citrom leve
  • egy teáskanál nyírfacukor (vagy kristálycukor)
  • 2 ek  olívaolaj (egyik kanál extra szűz volt)

Elkészítés:

Először megpucoljuk a sárgarépát,majd felszeleteljük. Egy evőkanál olívaolajon, egy teáskanál cukorral egy kicsit megdinszteljük, várunk addig ameddig a cukor elkezd karamelizálódni.

Közben kavargatjuk, majd lezárjuk a lángoz,hagyjuk kihűlni.

Feldaraboljuk a jégsalátát,egy tálba rakjuk, majd erre felkarikázzuk a retket, igyekezzünk minél vékonyabbra szelni. Rátesszük a salátára, majd rátesszük a kihűlt répát is.

Egy csészébe nyomjuk a citromot,beletesszük a sót,jól elkavarjuk,majd ráöntjük a zöldségekre. beleforgatjuk. Feldaraboljuk az édeskömény zöldjét meghintjük a salátát, a végén extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk.

Máris tálalható.

Én borjúhús mellé kínáltam:-).

DSC_0014 (Large)

Tipp. lehet ecettel is készíteni az öntetet,illetve más zöld fűszer is passzol hozzá.