Már több alkalommal is írtam, hogy egyik kedvenc halfajtám a harcsa, szeretem, mert  változatosan elkészíthető nincs benne szálka, és ízletes.

A mai halételbe ismét vittem  egy kis szint ( mintha máskor nem készítenék színeseket 🙂 ).

Hozzávalók:

  • egy harcsafilé
  • két marék spenót
  • 5-6 szelet aszalt paradicsom (olívaolajban tárolt)
  • 6 db mozzarella golyó
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só,bors
  • egy gerezd fokhagyma
  • fél citrom

Elkészítés:

Megmossuk a halat, néhány csepp citromlével meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Bekapcsoljuk a sütőt.

Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítünk erre rátesszük a halszeletet és mkét oldalát elősütjük oldalanként kb 2-3 percig sütjük.

Majd átszedjük egy tepsibe.

DSC_0446 (Large)

A serpenyőbe rakjuk a spenótot, rányomunk egy gerezd fokhagymát sózzuk, borsozzuk és egy kicsit megfonnyasztjuk, majd ráhalmozzuk a hal tetejére.

A spenótra tesszük a szárított paradicsomot, rátesszük a mozzarellát, a sajtot .

DSC_0457 (Large)

Forró sütőbe toljuk és addig sütjük ameddig a sajt ráolvad.

Forrón tálaljuk.

 

DSC_0546 (Large)

Jó étvágyat kívánok!