Már több alkalommal is írtam, hogy egyik kedvenc halfajtám a harcsa, szeretem, mert változatosan elkészíthető nincs benne szálka, és ízletes.
A mai halételbe ismét vittem egy kis szint ( mintha máskor nem készítenék színeseket 🙂 ).
Hozzávalók:
- egy harcsafilé
- két marék spenót
- 5-6 szelet aszalt paradicsom (olívaolajban tárolt)
- 6 db mozzarella golyó
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 1 evőkanál olívaolaj
- só,bors
- egy gerezd fokhagyma
- fél citrom
Elkészítés:
Megmossuk a halat, néhány csepp citromlével meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Bekapcsoljuk a sütőt.
Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítünk erre rátesszük a halszeletet és mkét oldalát elősütjük oldalanként kb 2-3 percig sütjük.
Majd átszedjük egy tepsibe.
A serpenyőbe rakjuk a spenótot, rányomunk egy gerezd fokhagymát sózzuk, borsozzuk és egy kicsit megfonnyasztjuk, majd ráhalmozzuk a hal tetejére.
A spenótra tesszük a szárított paradicsomot, rátesszük a mozzarellát, a sajtot .
Forró sütőbe toljuk és addig sütjük ameddig a sajt ráolvad.
Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!