Nagyon gyorsan elkészíthető, igazi ínyenc étel,csak a zöldség darabolásával van némi macera. Nekem most van szeletelő késem,de nagy odafigyelést igényel,hogy ne vágjam el az újaimat.
Csirkesült hozzávalói:
- személyenként egy fél csirkemell filé, nálam most két db
- egy teáskanál grill fűszerkeverék ( só,paprika,fokhagyma zöld fűszernövényeket tartalmaz)
- 2 ek.olívaolaj
- 2-3 dkg vaj
- 1 dl félédes fehérbor
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemell filét megmossuk, lecsepegtetjük a vizet róla, majd bevágjuk azaz kinyitjuk.
A grill fűszerkeverékkel és a borssal meghintjük,majd az egyik evőkanál olívaolajat rácsepegtetjük, egy kicsit beledörzsöljük a mellbe.
Legalább 10-15 percig pihentetjük.
Amikor sütjük egy serpenyőbe beletesszük a másik evőkanál olajat,hozzáadjuk a vajat, amikor forró belerakjuk a két db. mellfilét. Oldalanként 2-3 percig sütjük,vagyis ameddig színt kap.
Ráöntjük a bort és fedő alatt kb .7-8 percig pároljuk.
Forrón tálaljuk a zöldségekkel.
Szalmakrumpli recept:
https://blog.keva.hu/recept/ropogos-szalmakrumpli/
Én most olajban sütött változatot készítettem.
Színes köret sárgarépából és cukkiniből:
Hozzávalók:
- egy bébi cukkini
- egy db sárgarépa
- 1 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- petrezselyemzöld
- egy gerezd fokhagyma
- egy-két szelet csili
- só
Elkészítés:
A sárgarépát és a cukkinit vékony csíkokra vágjuk (joulienre).
Az olajat felmelegítjük majd rátesszük a vajat, belerakjuk a sárgarépát, csipetnyi sóval,csilivel, egy gerezd apróra vágott fokhagymával ízesítjük és 2-3 percig sütjük, közben folyamatosan forgatjuk, majd beletesszük a cukkinit csak 1-2 percig sütjük, hogy roppanós legyen. Petrezselyemmel meghintjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!