Március 15.-i ebédre készítettem egy színes piros-fehér-zöld színű ünnepi fogást is.
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 csirkemell filé
- só,frissen őrölt bors
- egy csokor medvehagyma
- vegyesen füstölt és ementáli sajt 5-5 dkg(felét tesszük a csirkemellre, a másik felét a tésztába)
- diónyi vaj,olaj
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 4-5 koktél paradicsom
- 15 dkg durum lisztből készült penne tészta
Elkészítés:
Ujjnyi vastag szeletre vágjuk a csirkemell filét, sózzuk , borsozzuk, 10 percig pihentetjük.
Közben bekapcsoljuk a sütőt, hogy előmelegedjen. Egy teflon serpenyőben olajat forrósítunk, és elősütjük a csirkemellet,oldalanként 2-2 percet,majd átszedjük egy kiolajazott tepsibe, a tetejére teszünk ízlés szerint összevágott medvehagymát( én kb egy teáskanálnyit tettem egy-egy csirkemellre), valamint egy jó nagy csipetnyi vajat és lefóliázva a sütőbe tesszük,10 percig fólia alatt sütjük ( én légkeverésesés sütőben,180 fokon sütöttem),majd levesszük a fóliát és rátesszük a paradicsomot, két fajta sajtszeletkét, valamint néhány szelet medvehagyma szeletet.Visszatesszük a sütőbe 2-3 percre, vigyázzunk,hogy a sajt ne égjen meg.
Amíg sül a sütőben a csirkemell, elkészítjük a penne tésztát.
Forró sós vízben kifőzzük a tésztát, majd átszedjük abba a serpenyőbe amiben elősütöttük a csirkét, ráöntjük a tejszínt és beletesszük a reszelt sajtot, jól átforgatjuk és azonnal tálaljuk.
😛
🙂