Ma egy egészségesebb desszertet hoztam:-). Nagyon régóta nem készítettem süteményt margarinnal :-), persze aki szeretné használhat vajat helyette. Ezt a desszertet cukorbetegek is fogyaszthatják,persze a szénhidrát beleszámolásával.
Hozzávalók:
- egy bögre magozott szilva (2,5 dl)
- áfonya ( kb 1 dl)
- 25 dkg margarin
- egy ek sűrű görög joghurt
- 1 tasak vanília
- 4 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 25 dkg zabkorpa
- 15 dkg finom liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 cl rum(én kihagytam belőle)
- 5 dkg kókusz
- 10 dkg nyírfacukor+cukor Susina édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra melegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük,majd kivajazzuk ( én a margarin papírjával kentem ki).
A vajat az édesítővel, cukorral,vaníliával kikeverjük ( egy teáskanál cukrot félre tettem).
Hozzáadjuk a tojásokat, és a citrom héját.
A zabkorpát a liszttel, sütőporral összekeverjük, a tojásos masszához keverjük.Hozzáadjuk a joghurtot.
Tepsibe öntjük (36 x 24 cm-es tepsiben sütöttem).
Rászórjuk a gyümölcsöt, úgy hogy a szilva héja felül legyen, én váltakozva tettem a szilvát és az áfonyát.
A kókuszreszelékbe szórjuk a cukrot és meghintjük a süteményt.
45-50 perc alatt készre sütjük. (Sütőfüggő,ezért javaslom a tűpróbát ).
Jó étvágyat kívánok!
Tipp. Télen mirelit gyümölccsel készíthető.A gyümölcs variálható!:-)