Ma egy egészségesebb desszertet hoztam:-). Nagyon régóta nem készítettem süteményt margarinnal :-), persze aki szeretné használhat vajat helyette. Ezt a desszertet cukorbetegek is fogyaszthatják,persze a szénhidrát beleszámolásával.

Hozzávalók:

  • egy bögre magozott szilva (2,5 dl)
  • áfonya ( kb 1 dl)
  • 25 dkg margarin
  • egy ek sűrű görög joghurt
  • 1 tasak vanília
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 25 dkg zabkorpa
  • 15 dkg finom liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 cl rum(én kihagytam belőle)
  • 5 dkg kókusz
  • 10 dkg nyírfacukor+cukor Susina édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra melegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük,majd  kivajazzuk ( én a margarin papírjával kentem ki).

A vajat az édesítővel, cukorral,vaníliával kikeverjük ( egy teáskanál cukrot félre tettem).
Hozzáadjuk a tojásokat, és a citrom héját.

A zabkorpát a liszttel, sütőporral összekeverjük, a tojásos masszához keverjük.Hozzáadjuk a joghurtot.
Tepsibe öntjük (36 x 24 cm-es  tepsiben sütöttem).

Rászórjuk a gyümölcsöt, úgy hogy a szilva héja felül legyen, én váltakozva tettem a szilvát és  az áfonyát.

A kókuszreszelékbe szórjuk a cukrot és meghintjük a süteményt.

DSC_0300 (Large)

45-50 perc alatt készre sütjük. (Sütőfüggő,ezért javaslom a tűpróbát ).

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0362 (Large)

 

DSC_0380 (Large)

 

 

Tipp. Télen mirelit gyümölccsel készíthető.A gyümölcs variálható!:-)