Ez a leves az elmúlt héten készült:-). Korábban nem készítettem szilvalevest,de ahogy látom még fogok:-) Akár egy ünnepi asztalon is remek fogás, ha akarjuk leves, ha akarjuk desszert:-)
Hűtve tálaljuk a levest!
Hozzávalók:
- 10-12 db nagy érett szilva
- 0.5 tasak vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 1-2 csipetnyi( ízlés szerint) fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 2 -3 tk méz (vagy édesítőszer)
- 1 csomag vaníliás cukor ( vagy vaníliarúd)
- csipet só
Elkészítés:
Megmossuk, majd félbevágjuk a szilvákat. Felforraljuk a vizet a fahéjjal,szegfűszeggel, vaníliás cukorral majd bele tesszük a szilvát, 5-6 percig főzzük. Néhányat kiveszünk a tálaláshoz, a többit turmixoljuk.Visszatesszük a tűzhelyre.
A tejet, a fél csomag vaníliapudingot és a mézet összekeverjük, hőkiegyenlítés miatt egy merítőkanálnyit kiveszünk a felforralt levesből, majd a leveshez adjuk. Összeforraljuk, szükség szerint, ha kell még ízesítjük.
Miután elkészült, lehűtjük, tálaláskor a félbevágott megfőtt szilvából tehetünk bele.
Cukorbetegek édesítőszerrel készítsék.