Ez a leves az elmúlt héten készült:-). Korábban nem készítettem szilvalevest,de ahogy látom még fogok:-) Akár egy ünnepi asztalon is remek fogás, ha akarjuk leves, ha akarjuk desszert:-)
Hűtve tálaljuk a levest!

Hozzávalók:

  • 10-12 db nagy érett szilva
  • 0.5 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 1-2 csipetnyi( ízlés szerint) fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 2 -3 tk méz (vagy édesítőszer)
  • 1 csomag vaníliás cukor ( vagy vaníliarúd)
  • csipet só

Elkészítés:

Megmossuk, majd félbevágjuk a szilvákat. Felforraljuk a vizet a fahéjjal,szegfűszeggel, vaníliás cukorral majd bele tesszük a szilvát, 5-6 percig főzzük. Néhányat kiveszünk a tálaláshoz, a többit turmixoljuk.Visszatesszük a tűzhelyre.

A tejet, a fél csomag vaníliapudingot és a mézet összekeverjük,  hőkiegyenlítés miatt egy merítőkanálnyit kiveszünk a felforralt levesből, majd  a leveshez adjuk. Összeforraljuk, szükség szerint, ha kell még ízesítjük.

Miután elkészült, lehűtjük, tálaláskor a  félbevágott megfőtt szilvából tehetünk bele.

DSC_0604 (Large)

Cukorbetegek édesítőszerrel készítsék.