Minden évben készítek 2-3  ételt spárgából,de soha nem kerül be a blogba. Most készült egy spárgakrém leves , a spárga fejeket baconba tekertem és úgy kínáltam.
Ez a csirkemell recept nagyon gyors és ízletes.

Szoktam joghurtban is pácolni és azt követően forgatni különböző magvakba.

A mai így készült:

Hozzávalók:

  •        2 db csirkemell filé
  • egy-egy  ek. szezámolaj és olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 1 ek tönkölybúza liszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 tk szezámmag
  • 4-5 csepp citromlé
  • só,bors

Elkészítés:

A csirke mellett ujjnyi szeletekre vágjuk,  kicsit megütögetjük. Szezámolajba, citromot facsarunk.

A csirkemellet bele forgatjuk és 20 percig pihentetjük.
Majd sózzuk, borsozzuk. A lisztet összekeverjük a paprikával és a szezámmaggal , beleforgatjuk a mell filét.

Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a vajat, majd a húst és oldalanként 3-4 percig sütjük / ameddig szép színt kap/.

Spárgával, újkrumplival tálaljuk.

Az előfőzött spárgafejet baconba tekertem és olívaolajon 2-3 percig pirítottam.

DSC_0480 (Large)

 

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0490 (Large)