Minden évben készítek 2-3 ételt spárgából,de soha nem kerül be a blogba. Most készült egy spárgakrém leves , a spárga fejeket baconba tekertem és úgy kínáltam.
Ez a csirkemell recept nagyon gyors és ízletes.
Szoktam joghurtban is pácolni és azt követően forgatni különböző magvakba.
A mai így készült:
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- egy-egy ek. szezámolaj és olívaolaj
- diónyi vaj
- 1 ek tönkölybúza liszt
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 tk szezámmag
- 4-5 csepp citromlé
- só,bors
Elkészítés:
A csirke mellett ujjnyi szeletekre vágjuk, kicsit megütögetjük. Szezámolajba, citromot facsarunk.
A csirkemellet bele forgatjuk és 20 percig pihentetjük.
Majd sózzuk, borsozzuk. A lisztet összekeverjük a paprikával és a szezámmaggal , beleforgatjuk a mell filét.
Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a vajat, majd a húst és oldalanként 3-4 percig sütjük / ameddig szép színt kap/.
Spárgával, újkrumplival tálaljuk.
Az előfőzött spárgafejet baconba tekertem és olívaolajon 2-3 percig pirítottam.
Jó étvágyat kívánok!