Mintha az utóbbi időben a pulyka feledésbe merült volna,szóval szinte mindig csirkemell kerül terítékre. Most épp akciós volt a pulykamell be is vásároltam és egy villámgyors vacsorát készítettem. Sokszor a legegyszerűbb fogások a legfinomabbak. Bátran ajánlom kipróbálásra.

Hozzávalók két személyre:


kb.20 dkg pulykamell filé
1 evőkanál zabpehelyliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál szezámmag
só,bors
néhány csepp citromlé
2 ek. olívaolaj
kisebb diónyi vaj


Elkészítés:

A pulykamellet megmossuk, ujjnyi vastagságú korongokat vágunk belőle,( vigyázzunk arra, hogy a szálra merőlegesen vágjuk).
Leitatjuk papírtörlővel a vizet, sózzuk borsozzuk.
Közben a serpenyőbe olíva olajat teszünk.
Összekeverjük a lisztet a paprikával és a szezámmaggal.
Ebbe beleforgatjuk a húskorongokat, és serpenyőbe rakjuk. Amikor szép színt kap az egyik oldala kb. 2-3 perc,megfordítjuk, rátesszük a vajat, megsütjük a másik oldalát is. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá. Lefedjük 1-2 percre majd forrón tálaljuk.

Most sütöttem olívaolajon néhány szelet édesburgonyát.Illetve narancsos madárbegy salátát készítettem. A salátát egy tányérra helyeztem, narancsszelettel kevertem. Kis olíva olajjal meglocsolva kínáltam.


Jó étvágyat kívánok!