Elég ritkán kerül terítékre a kelbimbó,pedig remek téli vitaminforrás. Kiegészítő köretként készítettem.

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg körüli kelbimbó
  • 1 dl húsleves alaplé
  • bors,só
  • őrölt kömény
  • 1 teáskanál szezámmag és napraforgómag
  • petrezselyemzöld
  • majoránna (volt friss és szárított is)
  • 1 evőkanál fokhagymás olívaolaj
  • ujjbegynyi vaj

Elkészítés:

Egy lábasba öntjük a húsleves alaplét amikor felforr beletesszük a megmosott kelbimbót,meghintjük köménnyel , csipetnyi szárított petrezselyem és majoránnával,csipetnyi borssal ( amelyik kelbimbó nagyobb volt félbe vágtam).

Fedő alatt pároljuk. Amikor a pároló folyadék kezd elfogyni 5-6 perc rátesszük az olívaolajat,vajat, jól összeforgatjuk.meghintjük a magokkal és a frissen vágott majoránna és petrezselyem keverékkel.( ha szükség ízesítjük kis sóval) ,és 2-3 percig rázogatva pirítjuk.

DSC_0095 (Large)

Én most szűzpecsenyével és édesburgonyával kínáltam.

https://blog.keva.hu/recept/szuzpecsenye-gyumolcsontettel/

 

https://blog.keva.hu/recept/egeszseges-koretek/

 

DSC_0138 (Large)