Elég ritkán kerül terítékre a kelbimbó,pedig remek téli vitaminforrás. Kiegészítő köretként készítettem.
Hozzávalók:
- 30-35 dkg körüli kelbimbó
- 1 dl húsleves alaplé
- bors,só
- őrölt kömény
- 1 teáskanál szezámmag és napraforgómag
- petrezselyemzöld
- majoránna (volt friss és szárított is)
- 1 evőkanál fokhagymás olívaolaj
- ujjbegynyi vaj
Elkészítés:
Egy lábasba öntjük a húsleves alaplét amikor felforr beletesszük a megmosott kelbimbót,meghintjük köménnyel , csipetnyi szárított petrezselyem és majoránnával,csipetnyi borssal ( amelyik kelbimbó nagyobb volt félbe vágtam).
Fedő alatt pároljuk. Amikor a pároló folyadék kezd elfogyni 5-6 perc rátesszük az olívaolajat,vajat, jól összeforgatjuk.meghintjük a magokkal és a frissen vágott majoránna és petrezselyem keverékkel.( ha szükség ízesítjük kis sóval) ,és 2-3 percig rázogatva pirítjuk.
Én most szűzpecsenyével és édesburgonyával kínáltam.
https://blog.keva.hu/recept/szuzpecsenye-gyumolcsontettel/
https://blog.keva.hu/recept/egeszseges-koretek/