Az esős  időnek nem örülök, de a gombának kedvezett, ma egy jó nagy tál szegfűgombát kaptam :-).  A tavaly nyáron kezdtem jobban értékelni a szegfűgombát, rengeteg ételt kipróbáltam és szinte mindenik nagyon finom lett.
Ma egy nagyon egyszerű levest készítettem, melyet  bátran merek ajánlani minden gombakedvelőnek, annyira finom volt és nagyon gyorsan elkészült! 🙂

Hozzávalók:

  • két bögre szegfűgomba
  • két db. sárgarépa
  • egy kisebb zöld hagyma
  • három szelet csípős, három szelet tv.paprika
  • egy evőkanál tönkölybúza liszt
  • egy evőkanál  napraforgóolaj
  • só, bors,csipetnyi kurkuma
  • egy teáskanál házi ételízesítő
  • egy nagy csokor petrezselyemzöld

Zöld fűszeres galuska hozzávalói:

  • egy közepes nagyságú tojás
  • két evőkanál finom liszt
  • egy evőkanál tönkölybúza liszt
  • egy mokkáskanál szárított zöld petrezselyem
  • három-négy csipetnyi friss zöld petrezselyem
  • egy teáskanál olívaolaj
  • csipetnyi só

Elkészítés:
A gombát megpucoljuk , majd szűrőn keresztül megmossuk, lecsepegtetjük a vizet.
Megpucoljuk a sárgarépát és kis kockákra daraboljuk. Felaprítjuk a hagymát, a paprikát, és a csípős paprikát is.
Egy evőkanál olajat teszünk a fazékba, rátesszük a sárgarépát egy csipetnyi sóval, elkezdjük dinsztelni, majd belerakjuk a hagymát , a paprikát, a csípős paprikát és együtt dinszteljük.
Rászórjuk az evőkanálnyi tönkölybúza lisztet, elkeverjük és hideg vízzel felengedjük. Adunk hozzá egy csipet kurkumát, ételízesítőt.Addig főzzük (kb 10 perc forrástól)ameddig a répa félpuha lesz,ekkor belerakjuk a gombát,kiforraljuk.

Közben elkészítjük a galuskát, feltörjük a tojást, villával felverjük, csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáadjuk a zöld fűszereket és az olajat. Amikor forr a leves beleszaggatjuk.  Készre főzzük a levesünket. A végén friss petrezselyemzölddel megszórjuk, ha szükség utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk.