Ahogy beköszönt a hűvös idő rögtön más ízekre vágyunk, mi esne jobban az embernek, mint egy tál gőzölgő leves? Finomak és belülről melegítik az embert. Sok finom levest találtok a gyűjteményben. Most egy új ízvilágot próbáltam:-)

Hozzávalók :

  • 1 bögre / 2 dl/ vörös lencse
  • 1 dl sűrű paradicsomlé
  • 15-20 dkg sütőtök kockákra vágva
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 1 evőkanál póréhagyma (finomra aprítva)
  • 1 gerezd fokhagyma (apróra reszelve)
  • fűszerek: csipet csili,csipet curry,két csipetnyi kurkuma,só
  • ujjbegynyi friss reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma (apróra összevágva)
  • 1 hüvelykujjnyi mascarpone
  • 3 dl zöldségalaplé vagy húsleves

Elkészítés:

Az olajat egy fazékban felforrósítottam és a hagymát folyamatos kevergetések közepette puhára pároltam, egy csipet sót adtam hozzá, majd beletettem a vörös lencsét. Hozzáadtam a forró húslevest és a lencsét kb 10 percig főztem, majd beleraktam a fűszereket, a reszelt gyömbért,a reszelt fokhagymát a paradicsomlevet, és a feldarabolt sütőtököt. Hígítottam 3-4 vízzel és roppanósra főztem.

Beletettem a mascarponet, kiforraltam és forrón kínáltam.



Nagyon finom, teljesen új ízvilág 🙂

További szép őszt kívánok!

Tipp : lehet kókusztejjel , vagy rizstejjel is készíteni. Lehet édesíteni mézzel vagy édesítőszerrel.