Ahogy beköszönt a hűvös idő rögtön más ízekre vágyunk, mi esne jobban az embernek, mint egy tál gőzölgő leves? Finomak és belülről melegítik az embert. Sok finom levest találtok a gyűjteményben. Most egy új ízvilágot próbáltam:-)
Hozzávalók :
- 1 bögre / 2 dl/ vörös lencse
- 1 dl sűrű paradicsomlé
- 15-20 dkg sütőtök kockákra vágva
- 2 ek napraforgóolaj
- 1 evőkanál póréhagyma (finomra aprítva)
- 1 gerezd fokhagyma (apróra reszelve)
- fűszerek: csipet csili,csipet curry,két csipetnyi kurkuma,só
- ujjbegynyi friss reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma (apróra összevágva)
- 1 hüvelykujjnyi mascarpone
- 3 dl zöldségalaplé vagy húsleves
Elkészítés:
Az olajat egy fazékban felforrósítottam és a hagymát folyamatos kevergetések közepette puhára pároltam, egy csipet sót adtam hozzá, majd beletettem a vörös lencsét. Hozzáadtam a forró húslevest és a lencsét kb 10 percig főztem, majd beleraktam a fűszereket, a reszelt gyömbért,a reszelt fokhagymát a paradicsomlevet, és a feldarabolt sütőtököt. Hígítottam 3-4 vízzel és roppanósra főztem.
Beletettem a mascarponet, kiforraltam és forrón kínáltam.

Nagyon finom, teljesen új ízvilág 🙂

További szép őszt kívánok!
Tipp : lehet kókusztejjel , vagy rizstejjel is készíteni. Lehet édesíteni mézzel vagy édesítőszerrel.