A hideg-nyirkos időben vágyunk egy kis melengető ételre. Nem is gondoltam,hogy a sütőtök és a gomba ilyen remek páros:-). Mivel megmaradt két szelet sütőtököm előző estéről,gondoltam kipróbálom.
Ez a ragú,vagy nevezhetném tésztaszósznak is:-), így önmagában is finom,vegetáriánusoknak főételként is remeg fogás. Most főtt krumplival kínáltam,de lehetne mellé rizst,vagy tésztát is adni. Remek kísérője volt csirkemájnak,illetve ragacsos csirkeszárnynak.
Hozzávalók:
- 6 db nagy csiperkegomba
- 6 szelet szárított vargánya
- 2 szelet sült sütőtök (kb 30 dkg)
- 1,5 dl hámozott paradicsomkonzerv
- 1 ek méz (vagy édesítőszer)
- késhegynyi csili/nálam sóban eltett házi csili paprika/
- 1-1- 1 kis csipetnyi szerecsendió, kurkuma,szárított petrezselyem
- 1/2 db póréhagyma
- 1 tk teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:
Felaprítjuk a hagymát, melyet olívaolajon hevítünk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, szárított vargányát, pirítjuk,majd egy teáskanál teljes kiőrlésű liszttel meghintjük, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet,elkeverjük,majd beletesszük az összetört sütőtököt.Fűszerezzük sóval,borssal, kurkuma,csili,szerecsendióval,kis száraz petrezselyemmel, mézet adunk hozz.
Kiforraljuk,ha sűrű lenne egy kis vízzel hígítjuk.
Forrón tálaljuk.
Én most csirkemájjal,illetve ragacsos csirkeszárnnyal kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!