A hideg-nyirkos időben vágyunk egy kis melengető ételre.  Nem is gondoltam,hogy a sütőtök és a gomba ilyen remek páros:-). Mivel megmaradt két szelet sütőtököm előző estéről,gondoltam kipróbálom.

Ez a ragú,vagy nevezhetném tésztaszósznak is:-), így önmagában is finom,vegetáriánusoknak főételként is remeg fogás. Most főtt krumplival kínáltam,de lehetne mellé rizst,vagy tésztát is adni. Remek kísérője volt  csirkemájnak,illetve ragacsos csirkeszárnynak.

Hozzávalók:

  • 6 db nagy csiperkegomba
  • 6 szelet szárított vargánya
  • 2 szelet sült sütőtök (kb 30 dkg)
  • 1,5 dl hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 ek méz (vagy édesítőszer)
  • késhegynyi csili/nálam sóban eltett házi csili paprika/
  • 1-1- 1 kis csipetnyi szerecsendió, kurkuma,szárított petrezselyem
  • 1/2  db póréhagyma
  • 1 tk teljes kiőrlésű liszt

 

Elkészítés:

Felaprítjuk a hagymát, melyet olívaolajon hevítünk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, szárított vargányát, pirítjuk,majd egy teáskanál teljes kiőrlésű liszttel meghintjük, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet,elkeverjük,majd  beletesszük az összetört sütőtököt.Fűszerezzük sóval,borssal, kurkuma,csili,szerecsendióval,kis száraz petrezselyemmel, mézet adunk hozz.

Kiforraljuk,ha sűrű lenne egy kis vízzel hígítjuk.

Forrón tálaljuk.

Én most csirkemájjal,illetve ragacsos csirkeszárnnyal kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!