Virágvasárnap van, a húsvét előtti vasárnap a nagyhét kezdete a keresztény ünnepkörben. Valahogy összefolytak a napok, gyakorlatilag a héten tudatosult bennem, hogy a jövő hétvégén már húsvét lesz.

Olyan szép idő volt,hogy ma a kiülőben ebédeltünk.

Ez a tésztaétel előétel volt (mint az olaszoknál),szóval próbából készítettem. Ízesítésénél óvatos voltam, mert nem a megszokott fűszereimet használtam,de szerintem nagyon jó lett. Amúgy a tök nagyon édes, egy óriási amiből a múlt héten leves készült,most a mártás,de még maradt a hűtőben, lehet kísérletezni:-)

Hozzávalók:

  • kb 40-45 dkg sütőtök
  • 1 dl tejszín
  • egy evőkanál felaprított póréhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanáé olíva olaj
  • ízlés szerint friss gyömbér karika( nálam 2 karika)
  • 4-5 db friss zsálya levél
  • csipet curry
  • csipet szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zöldségalaplé( cagy tartósítószer nélküli vegeta)
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 kocka Medve sajt

Elkészítés:
Olíva olajat, vajat teszünk egy fazékba, majd adjuk hozzá vágott póré hagymát, fokhagymát, dinszteljük üvegesre őket.

Hozzáadjuk a feldarabolt tököt, gyömbért, sózzuk majd felengedjük a zöldségalaplével, ha szükség vízzel pótoljuk, a lényeg,hogy a tököt ellepje a folyadék.

Ha megpuhul levesszük a tűzhelyről, beledobjuk a zsályát,és a fűszereket, turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt felforraljuk.

Közben kifőzzük a tésztát, A tészta főzőlevével lehet hígítani a szószt,ha sűrű lenne.

Én most friss zsályával, reszelt parmezánnal és pirított sózott tökmaggal kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!