Ünnepek alatt mindannyian kalóriában, szénhidrátban gazdagon étkeztünk, itt az ideje,hogy egy picit csökkentsük az energiabevitelt. Nem vagyok híve a divatos fogyókúráknak, tudjuk,hogy az hosszútávon nem vezet eredményhez.Most próbálok úgy főzni, hogy minél egészségesebb ételek kerüljenek az asztalra, de mindez nem elegendő, fontos naponta valamennyit mozogni, egy jó sétával is sokat teszünk az egészségünk érdekébe. Kedves olvasóim titeket is erre biztatlak:-) Sütőpapírban sütött gombás csirkemell
Hozzávalók 2 személynek: -2 csirkemell filé -2 közepes nagyságú csiperke gomba -2 mangold levél -5 dkg füstölt sajt – 2 ek olívaolaj, diónyi vaj -só,bors -petrezselyemzöld -egy zöldhagyma, vagy kis darab póréhagyma
Elkészítés:
Egy ek. olajon teflon serpenyőben megpirítottam hagymát, majd hozzáadtam a vajat,majd az apróra vágott gombát, megdinszteltem , majd rászórtam a petrezselyemzöldet . A csirkemellet késsel felnyitottam, egy kicsit kézzel megnyomkodtam, majd sóztam és borsoztam. A közepébe terítettem a mangold levelet,erre rátettem a gombát, és csíkokban a sajtot. Szoroson felgöngyöltem , és fogpiszkálóval megtűztem ( nem volt hústűm). A sütőpapírt beolajaztam és ráfektettem a csirketekercset, és becsomagoltam. Forró sütőbe tettem 180 fokon 20 percig sütöttem,ez idő alatt finomra megpárolódott , majd kinyitottam a papírt és 5 percig pirítottam. Tepsiben sült burgonyával és pritamin paprikával ettük. Mangoldlevél nélkül is elkészíthető. Tepsiben sült burgonya: Nálunk nagy kedvenc, fontos, hogy ép krumplit használjunk és sütés előtt alaposan mossuk meg. A tojás nagyságú krumplit szeretem sütni, mert ez hamar elkészül. Négybe szeltem, majd pici sóval megszórtam, olíva olajjal megkentem, és sütőpapíron megsütöttem. Sütési idő kb. 40 perc. Ha tovább szeretnénk csökkenteni az energiabevitelt, akkor párolt zöldséggel, vagy friss salátával együk. Jó étvágyat !