Ma egy finom egészséges ebédet készítettem pisztrángot párolt spenóttal és kuszkusszal. Érdemes kihasználni a spenót szezont, salátának is nagyon finom és egészsége, most csak pároltam. :-).A mai ebéd így készült:

Sütőpapírban sült pisztráng

Hozzávalók három személyre

  • három db. pisztráng
  • három evőkanál olíva olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • egy citrom

Elkészítés:
Megmossuk,majd szárazra törüljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk.
A pisztráng belsejébe teszünk egy karika citromot,meglocsoljuk a  frissen facsart citromlével.
Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük. 25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.

Párolt spenót:

Hozzávalók:

  • kb 30 dkg spenót levél
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:
Az olíva olajat a  tepsibe tesszük rátesszük a spenót leveleket, amikor kezd összeesni ráöntjük a tejszínt és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.Sózzuk borsozzuk. Ne főzzük szét, úgy finom,ha roppanós a spenót levél.
A kuszkuszt csak sóztam és  másfélszeres mennyiségű forró vízzel megforráztam.  Tálaláskor metélőhagymával megszórtam. Melegen tartottam ameddig tálaltam.

Egészséges,laktató. Jó étvágyat kívánok !

A pisztránghoz jól passzol a zöld kapor, a kakukkfű. Most nem volt itthon ezért nem használtam:-).