Ma egy finom egészséges ebédet készítettem pisztrángot párolt spenóttal és kuszkusszal. Érdemes kihasználni a spenót szezont, salátának is nagyon finom és egészsége, most csak pároltam. :-).A mai ebéd így készült:
Sütőpapírban sült pisztráng
Hozzávalók három személyre
- három db. pisztráng
- három evőkanál olíva olaj
- só, frissen őrölt bors
- egy citrom
Elkészítés:
Megmossuk,majd szárazra törüljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk.
A pisztráng belsejébe teszünk egy karika citromot,meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük. 25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.
Párolt spenót:
Hozzávalók:
- kb 30 dkg spenót levél
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:
Az olíva olajat a tepsibe tesszük rátesszük a spenót leveleket, amikor kezd összeesni ráöntjük a tejszínt és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.Sózzuk borsozzuk. Ne főzzük szét, úgy finom,ha roppanós a spenót levél.
A kuszkuszt csak sóztam és másfélszeres mennyiségű forró vízzel megforráztam. Tálaláskor metélőhagymával megszórtam. Melegen tartottam ameddig tálaltam.
Egészséges,laktató. Jó étvágyat kívánok !
A pisztránghoz jól passzol a zöld kapor, a kakukkfű. Most nem volt itthon ezért nem használtam:-).