A család kérésére alkalmanként készítek rántott húst is 🙂 Ma sütőben készítettem.
Hozzávalók:
- 6 szelet kiklopfolt mell filé
- a panírozáshoz: tojás, tej, olaj, só,rozs liszt, zsemlemorzsa, szezámmag
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tojást felverjük, sózzuk és adunk hozzá egy- két evőkanál tejet, 1 evőkanál olajat.
Bepanírozzuk a húst a szokásos módon, liszt , majd a tojásos massza, zsemlemorzsa , néhányra lehet szezámmagot is tenni . Kiolajazott sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Forró sütőbe helyezzük , amikor aranybarna színe lesz megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük. ( Nem kering a lakásban az olajszag, egészségesebb, mert nem szív fel annyi olajat a hús!)
Rizibizi
Hozzávalók:
- 1 tasak vegyes mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
- 1/2 paprika
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl-es pohár jázmin rizs
- 1 csokor petrezselyem, egy csipetnyi szárított lestyán por
Elkészítés:
A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.
A z olajba dobjuk a póré hagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk,rászórjuk a lestyánt, beletesszük a mirelit zöldséget , majd ráöntünk kb. 1 dl.vizet és 5 percig pároljuk. Utána összekeverjük a főtt rizzsel. Petrezselyem zölddel bőven megszórjuk, egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel.
Baconben sült ceruzabab
Hozzávalók:
- 6-8 db ceruzabab tekercsenként
- 1 vékony szelet bacon tekercsenként
- só
- napraforgó olaj
Elkészítés:
A ceruzababot enyhén sós, forrásban lévő vízben pár percig resre főzzük . 6-8 darab ceruzababot csoportosítunk 1-1 szelet baconnel betekerjük.
A tekercseket enyhén kiolajozott tepsibe helyezzük, sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!