A család kérésére alkalmanként készítek rántott húst is 🙂 Ma  sütőben készítettem.

Hozzávalók:

  • 6 szelet kiklopfolt mell filé
  • a panírozáshoz: tojás, tej, olaj, só,rozs liszt, zsemlemorzsa, szezámmag

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tojást felverjük, sózzuk és  adunk hozzá egy- két evőkanál tejet, 1 evőkanál olajat.
Bepanírozzuk a húst a szokásos módon,  liszt , majd a tojásos massza, zsemlemorzsa , néhányra lehet szezámmagot is tenni . Kiolajazott  sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Forró sütőbe helyezzük , amikor aranybarna színe lesz megfordítjuk és a másik oldalát is  készre sütjük. ( Nem kering a lakásban az olajszag, egészségesebb, mert nem szív fel annyi olajat a hús!)

Rizibizi

Hozzávalók:

  • 1 tasak vegyes  mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
  • 1/2  paprika
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 evőkanál  olaj
  • 2 dl-es  pohár jázmin rizs
  • 1 csokor petrezselyem, egy csipetnyi szárított lestyán por

Elkészítés:

A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.

A z olajba  dobjuk a póré hagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk,  sózzuk, borsozzuk,rászórjuk a lestyánt,  beletesszük a mirelit zöldséget , majd  ráöntünk  kb. 1 dl.vizet és  5 percig  pároljuk. Utána összekeverjük a főtt rizzsel. Petrezselyem zölddel bőven megszórjuk, egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel.

Baconben sült ceruzabab

Hozzávalók:

  • 6-8 db ceruzabab tekercsenként
  • 1 vékony szelet bacon tekercsenként
  • napraforgó olaj

Elkészítés:

A ceruzababot enyhén sós, forrásban lévő vízben pár percig resre főzzük . 6-8 darab ceruzababot csoportosítunk  1-1 szelet baconnel betekerjük.

A tekercseket enyhén kiolajozott tepsibe helyezzük, sütőben megsütjük.

Jó étvágyat!