Ha megkóstolod, akkor te sem tudnál ellenállni ennek a finom harcsa szeletnek. Sajnos nincs halüzletem, de naponta képes lennék halételeket készíteni és kóstolgatni. Pedig környékünkön elég szegényes a kínálat. A  fagyasztott halakat annyira nem kedvelem, nemrég láttam elrettentető fotót, hogy mennyi halhús marad ami után kiolvad a víz. Biztosan vannak olyan helyek ahol nem ez jellemző rájuk. Az a jó, ha frissen is lehet halat vásárolni.
Visszatérve a mai harcsára nagyon finom lett és ami fontos nem szívta meg magát olajjal :-).

Hozzávalók két személyre:

  • egy nagy filézett  harcsa  szelet
  • egy púpozott ek. zabpehely
  • egy ek. tönkölybúza liszt
  • egy tk. fűszerpaprika
  • fél citrom
  • só,bors
  • zöld kapor
  • egy ek olívaolaj ( + a spricceléshez én a pumpás változatot használom)

Elkészítés:

A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla, két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd meghintjük sóval, borssal. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
A lisztet, a zabpelyhet, és a paprikát összekeverjük.
Beleforgatjuk a halszeleteket a lisztes keverékbe.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olívaolajjal megkenjük, majd ráhelyezzük a bepanírozott harcsaszeleteket. Egy kicsit olívaolajjal megspricceljük . 2-3 szelet citromkarikát teszünk a halak mellé.
200 fokra felhevített sütőbe toljuk, amikor a felső fele megpirult,megfordítjuk.
A sütőben kb. 20 perc alatt  ropogósra sütjük.

Zöld kaporral meghintve tálaljuk.

Én most zöldséges rizzsel,párolt zöldbabbal kínáltam . Krumplival -színes salátával is nagyon finom.