Ha megkóstolod, akkor te sem tudnál ellenállni ennek a finom harcsa szeletnek. Sajnos nincs halüzletem, de naponta képes lennék halételeket készíteni és kóstolgatni. Pedig környékünkön elég szegényes a kínálat. A fagyasztott halakat annyira nem kedvelem, nemrég láttam elrettentető fotót, hogy mennyi halhús marad ami után kiolvad a víz. Biztosan vannak olyan helyek ahol nem ez jellemző rájuk. Az a jó, ha frissen is lehet halat vásárolni.
Visszatérve a mai harcsára nagyon finom lett és ami fontos nem szívta meg magát olajjal :-).
Hozzávalók két személyre:
- egy nagy filézett harcsa szelet
- egy púpozott ek. zabpehely
- egy ek. tönkölybúza liszt
- egy tk. fűszerpaprika
- fél citrom
- só,bors
- zöld kapor
- egy ek olívaolaj ( + a spricceléshez én a pumpás változatot használom)
Elkészítés:
A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla, két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd meghintjük sóval, borssal. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
A lisztet, a zabpelyhet, és a paprikát összekeverjük.
Beleforgatjuk a halszeleteket a lisztes keverékbe.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olívaolajjal megkenjük, majd ráhelyezzük a bepanírozott harcsaszeleteket. Egy kicsit olívaolajjal megspricceljük . 2-3 szelet citromkarikát teszünk a halak mellé.
200 fokra felhevített sütőbe toljuk, amikor a felső fele megpirult,megfordítjuk.
A sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Zöld kaporral meghintve tálaljuk.
Én most zöldséges rizzsel,párolt zöldbabbal kínáltam . Krumplival -színes salátával is nagyon finom.
Pikáns!!!
🙂