A világos színű piskótát mindig glukononnal süssük, mert a fruktóz sütés közben megbarnul. A diós és a kakaós piskótát fruktózzal készítsük.

Vaníliás” cukrot” készíthetünk ,  ha a vaníliás rudat  édesítőporba (gukononba, fruktózba, Sweety-be) tesszük és lezárt üvegben tároljuk. Használhatunk vanília aromát is.

A Canderel és Sweety porral csak akkor szórjuk meg a süteményt, ha már teljesen kihűlt, mert a hő hatására elolvad.

Az édesítőtablettát kevés vízben oldjuk fel

A Canderel és Polisett tabletta hő hatására nem keseredik meg, ezért jól alkalmazhatók a sütemények készítésekor.

Sütőpor, vagy szódabikarbóna használata esetén a lazítóport mindig  vegyítsük össze a liszttel.

A cukorbetegnek nem kell az egész tepsi süteményt elfogyasztania ( másnak sem:-)). A család minden tagjának mellékízmentes süteményt lehet készíteni.

Dzsem és lekvárfőzés előtt áztassuk rövid ideig  a gyümölcsöt enyhén ecetes vízben, hogy az esetlegesen benne levő kukacok kimásszanak( kivéve: sárgabarack, őszibarack, ribizli, málna)

 

Gézsi Andrásné,Máger József

Süteményreceptek alapján