A világos színű piskótát mindig glukononnal süssük, mert a fruktóz sütés közben megbarnul. A diós és a kakaós piskótát fruktózzal készítsük.
Vaníliás” cukrot” készíthetünk , ha a vaníliás rudat édesítőporba (gukononba, fruktózba, Sweety-be) tesszük és lezárt üvegben tároljuk. Használhatunk vanília aromát is.
A Canderel és Sweety porral csak akkor szórjuk meg a süteményt, ha már teljesen kihűlt, mert a hő hatására elolvad.
Az édesítőtablettát kevés vízben oldjuk fel
A Canderel és Polisett tabletta hő hatására nem keseredik meg, ezért jól alkalmazhatók a sütemények készítésekor.
Sütőpor, vagy szódabikarbóna használata esetén a lazítóport mindig vegyítsük össze a liszttel.
A cukorbetegnek nem kell az egész tepsi süteményt elfogyasztania ( másnak sem:-)). A család minden tagjának mellékízmentes süteményt lehet készíteni.
Dzsem és lekvárfőzés előtt áztassuk rövid ideig a gyümölcsöt enyhén ecetes vízben, hogy az esetlegesen benne levő kukacok kimásszanak( kivéve: sárgabarack, őszibarack, ribizli, málna)
Gézsi Andrásné,Máger József
Süteményreceptek alapján
Én sütéshez és főzéshez is, ill lekvár készítéskor is, és még savanyúság elvtevéshez is SUSSINÁ-t használok.