Hétvégén készítettem,pik-pakk elkészült és nagyon finom volt.
Hozzávalók:
- egy csomag Győri Édes zabfalat
- 1 tasak vaníliapuding
- 1 tasak vaníliacukor
- fél liter tej
- 3 ek nyírfacukor (vagy kristálycukor)+ 1 ek.
- 1 db banán
- 1,5 dl mirelit meggy és áfonya
- 2 dl meggykompót leve
- 1 zseléfix
- diónyi vaj
- egy mokkáskanál frissen facsart citromlé
Elkészítés:
2 dl vizet felforralunk,adunk hozzá egy evőkanál cukrot (vagy édesítőszert), a meggyet a forró vízbe tesszük és lezárjuk a lángot.
Egy 24 cm-es átmérőjű tortaformát kirakunk zabpehelykeksszel, eltörjük a kekszet, hogy a tál alját ellepje. Oldalát is körberakjuk.
Egy tasak vanília pudingporból pudingot készítünk. Feltesszük a tej 2/3-át a lángra,egy tányérban elkeverjük a pudingport, a cukorral, a vaníliával,hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük.
Amikor felforr a tej a félrehúzzuk a forró tejből egy kis tejet hozzáadunk a pudingporhoz, majd beleöntjük a forró tejbe, és folyamatos keverés mellett hagyjuk hogy besűrűsödjön.
Lezárjuk a lángot,bele rakjuk a vajat, összekavarjuk és ráborítjuk a kekszre.
Egy banánt megpucolunk felkarikázunk valamint, a kimagozott meggyet és az áfonyát is rárakjuk.
Közben elkészítjük a zselét, a zseléport összekeverjük a meggylével ( ha nincs benne édesítő akkor kell egy ek. cukrot tenni bele), 4-5 csepp citromlevet hozzáfacsarunk és felforraljuk. Amikor felforrt, lezárjuk a lángot. Hagyjuk egy picit sűrűsödni,de ne várjuk meg hogy kocsonyás legyen,hanem kanalanként rakjuk rá.
2-3 órára betesszük a hűtőbe, és máris szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)
Tipp. háztartási keksszel, piskótával is elkészíthető. H a nyarfacukor helyett édesítőszert használunk akkor tovább csökken a kalória és a CH tartalom.