Hétvégén készítettem,pik-pakk elkészült és nagyon finom volt.

Hozzávalók:

  • egy csomag Győri Édes zabfalat
  • 1 tasak vaníliapuding
  • 1 tasak vaníliacukor
  • fél liter tej
  • 3 ek nyírfacukor (vagy kristálycukor)+ 1 ek.
  • 1 db banán
  • 1,5 dl mirelit meggy és áfonya
  • 2 dl meggykompót leve
  • 1 zseléfix
  • diónyi vaj
  • egy mokkáskanál frissen facsart citromlé

Elkészítés:

2 dl vizet felforralunk,adunk hozzá egy evőkanál cukrot (vagy édesítőszert), a meggyet  a  forró vízbe tesszük és lezárjuk a lángot.

Egy 24 cm-es átmérőjű tortaformát kirakunk zabpehelykeksszel, eltörjük a kekszet, hogy a tál alját ellepje. Oldalát is körberakjuk.
Egy tasak vanília pudingporból pudingot készítünk. Feltesszük a tej 2/3-át a lángra,egy  tányérban elkeverjük a pudingport, a cukorral, a vaníliával,hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük.
Amikor felforr a tej a félrehúzzuk a forró tejből egy kis tejet hozzáadunk a pudingporhoz, majd beleöntjük a forró tejbe, és folyamatos keverés mellett hagyjuk hogy besűrűsödjön.
Lezárjuk a lángot,bele rakjuk a vajat, összekavarjuk  és ráborítjuk a kekszre.
Egy banánt megpucolunk felkarikázunk valamint, a kimagozott meggyet és az áfonyát is rárakjuk.

Közben elkészítjük a zselét,  a zseléport összekeverjük a meggylével  ( ha nincs benne édesítő akkor kell egy ek. cukrot tenni bele), 4-5 csepp citromlevet hozzáfacsarunk és felforraljuk. Amikor felforrt, lezárjuk a lángot. Hagyjuk egy picit sűrűsödni,de ne várjuk meg hogy kocsonyás legyen,hanem kanalanként rakjuk rá.

12901402_1060971010640924_7032999530523913198_o

2-3 órára betesszük a hűtőbe, és máris szeletelhető.

DSC_0779 (Large)

 

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!:-)

Tipp. háztartási keksszel, piskótával is elkészíthető. H a nyarfacukor helyett édesítőszert használunk akkor tovább csökken a kalória és a CH tartalom.