Szoktam mondani, illetve írni, hogy a rántott halon kívül számtalan lehetőség van a hal elkészítésére, most egy gyorsan elkészíthető ponty patkót hoztam:-) , finom és egészséges, zabpehely és liszt keverékbe forgattam.
Hozzávalók:
- 4 db ujjnyi vastag pontyszelet
- 2 ek. aprószemű zabpehely
- 1 ek. tönkölybúza
- 1 tk. pirospaprika
- só,bors,
- fél citrom
- 2 ek. olaj
- kakukkfű
Elkészítés:
A halat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be frissen őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, legalább 10-15 percig pihentessük.
Szedjük papírtörlőre,majd forgassuk bele a zabpelyhes keverékbe.
Teflonserpenyőben olajat hevítünk beleteszünk egy citromkarikát ,egy kakukkfűágat majd a bepanírozott halszeleteket, amikor az oldala megpirul megfordítjuk és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük.
A sütési ideje kb. 10 perc a halszelet vastagságától függően.(én sütés közben kétszer átfordítom, hogy teljesen átsüljön)
A mikor megsült, papírtörlőre szedjük .
Káposztasalátával, recept https://blog.keva.hu/recept/titkos-kaposztasalata/ kínáljuk. Természetesen más körettel is lehet.
Jó étvágyat kívánok!