Karácsonykor mindig készítek könnyen emészthető ételt is, igyekszem újat kitalálni. A mai padlizsánkrém is egy új variáció volt, kápia paprikát sütöttem és azt vagdaltam bele. érdemes kipróbálni,mert nagyon finom.
Hozzávalók:
- 2 darab padlizsán
- 2 db.kápia paprika
- 4 ek.olaj
- egy fej hagyma
- néhány csepp citromlé
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tepsit alufóliával kibélelem, belerakok 2 db padlizsánt , 2 db. kápia paprikát és megsütöm 220 fokon légkeveréses fokozaton. Amikor megsül a paprika kiveszem a sütőből és egy tálba rakom, lesózom és fóliával letakarom. A padlizsán héját forrón lehámozom .
Én úgy szoktam hámozni, hogy hideg vízbe mártom a kezem és így nem égeti meg a kezem és még forrón letudom hámozni a héját. Vágódeszkán picit lecsepegtetem, majd fakéssel aprítom. Lehámozom a paprika héját is és rusztikusan felaprítom.
Egy közepes méretű lila hagymát belereszelek , majd sóval,borssal, frissen facsart citromlével kikeverem. Végül belekavarom a sült pritaminpaprika darabokat.
Nagyon finom rozskenyérrel :-).
Jó étvágyat!
Padlizsán sütése itt: