Karácsonykor mindig készítek könnyen emészthető ételt is, igyekszem újat kitalálni. A mai padlizsánkrém is egy új variáció volt, kápia paprikát sütöttem és azt vagdaltam bele. érdemes kipróbálni,mert nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 2 darab  padlizsán
  • 2 db.kápia paprika
  • 4 ek.olaj
  • egy fej hagyma
  • néhány csepp citromlé
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
A tepsit alufóliával kibélelem, belerakok  2 db padlizsánt , 2 db. kápia paprikát  és  megsütöm  220 fokon légkeveréses fokozaton.  Amikor megsül a paprika kiveszem a sütőből  és egy tálba rakom, lesózom és fóliával letakarom.  A padlizsán héját  forrón lehámozom .

Én úgy szoktam hámozni, hogy hideg vízbe mártom a kezem és így nem égeti meg a kezem és még forrón letudom hámozni a héját. Vágódeszkán picit lecsepegtetem, majd fakéssel aprítom. Lehámozom a paprika héját is és rusztikusan felaprítom.
Egy közepes méretű lila hagymát belereszelek , majd  sóval,borssal,  frissen facsart citromlével kikeverem. Végül belekavarom a sült pritaminpaprika darabokat.
Nagyon finom rozskenyérrel :-).

Jó étvágyat!

Padlizsán sütése itt:

https://blog.keva.hu/?p=4267