A sok-sok cukkini mindig új ötleteket ad, így nem lesz annyira unalmas.

  • Hozzávalók :
  • egy kisebb cukkini héjastól ( 30-40 dkg)
  • egy db sült pirospaprika
  • 1 db kisebb lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só,frissen őrölt színes bors
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál zabliszt
  • 1 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál tökmag / de lehet napraforgómag is/
  • 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez 3-4 ek olaj


Elkészítés:

A cukkinit héjastól a reszelő durva fokozatával lereszeljük és állni hagyjuk legalább 20 percig.
A felaprított hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az egyik gerezd zúzott fokhagymát, és feldarabolt elősütött és meghámozott paprikát.
A cukkinit kifacsarjuk, hozzáadjuk a hagymás masszát,,í zabpelyhet, a lisztet. Egy tojással összekeverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet., a borsot, és a tökmagot. Jól formázható masszát kell kapjunk, ha túl lágy lenne liszttel pótoljuk.
A felforrósított olajba egy evőkanállal kis halmokat rakunk, és készre sütjük.

Sült paprikával kínáljuk .https://blog.keva.hu/recept/sult-paprika/

Jó étvágyat!