A sok-sok cukkini mindig új ötleteket ad, így nem lesz annyira unalmas.
- Hozzávalók :
- egy kisebb cukkini héjastól ( 30-40 dkg)
- egy db sült pirospaprika
- 1 db kisebb lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só,frissen őrölt színes bors
- 3 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál zabliszt
- 1 db tojás
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál tökmag / de lehet napraforgómag is/
- 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez 3-4 ek olaj
Elkészítés:
A cukkinit héjastól a reszelő durva fokozatával lereszeljük és állni hagyjuk legalább 20 percig.
A felaprított hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk az egyik gerezd zúzott fokhagymát, és feldarabolt elősütött és meghámozott paprikát.
A cukkinit kifacsarjuk, hozzáadjuk a hagymás masszát,,í zabpelyhet, a lisztet. Egy tojással összekeverjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet., a borsot, és a tökmagot. Jól formázható masszát kell kapjunk, ha túl lágy lenne liszttel pótoljuk.
A felforrósított olajba egy evőkanállal kis halmokat rakunk, és készre sütjük.
Sült paprikával kínáljuk .https://blog.keva.hu/recept/sult-paprika/
Jó étvágyat!