Minden nyáron, illetve  gyakrabban ősszel szoktam sült paprikát készíteni. Ilyenkor rakok a fagyasztóba is,mert télen nagyon drága meg az íze se olyan finom. Most a kápia paprika olcsón beszerezhető, szerintem abból a legfinomabb. Az utóbbi időben sütőpapíron sütöm  így sokkal hamarabb megsül.(korábban alufóliát javasoltam) .

Hozzávalók:

kápia és kaliforniai paprika amennyi van ( nekem kb. 1,5 kg volt)

Az öntethez:

-ecet, só, bors, egy kávéskanál  cukor, vagy édesítőszer ízlés szerint, aki szereti tehet egy ek. olajat (most tettem bele)

Elkészítés:
A sütőt felforrósítjuk 220 fokra.

A gázsütő tepsijét sütőpapírral  kibéleljük,majd sorba rakjuk a paprikákat.

220 fokon  légkeveréses fokozaton készre sütjük, közben  egy-két alkalommal megfordítjuk ( Sütési idő kb. 30 perc, a kápia paprika hamarabb megsül kb 25 perc alatt)

Amikor megsült,egy tálba szedjük, megsózzuk és és nylonnal lefedjük.

Amikor kihűlt, lehámozzuk a héját.

Elkészítjük az öntetet  és beletesszük a paprikákat.Azonnal fogyasztható,de  kb.egy hétig eláll a hűtőben.

Ui.  Jól fagyasztható, hámozás után nylonba rakjuk , és télen csak az öntetet kell hozzáadni,nagyon finom.

Üvegekben is lehet tárolni,de akkor tartósítószert kell beletenni.

Korábban már elkészítettem, itt látszik a paprika a tepsiben is 🙂 https://blog.keva.hu/recept/sult-paprika-csomboros-csirkemajjal/