Minden nyáron, illetve gyakrabban ősszel szoktam sült paprikát készíteni. Ilyenkor rakok a fagyasztóba is,mert télen nagyon drága meg az íze se olyan finom. Most a kápia paprika olcsón beszerezhető, szerintem abból a legfinomabb. Az utóbbi időben sütőpapíron sütöm így sokkal hamarabb megsül.(korábban alufóliát javasoltam) .
Hozzávalók:
kápia és kaliforniai paprika amennyi van ( nekem kb. 1,5 kg volt)
Az öntethez:
-ecet, só, bors, egy kávéskanál cukor, vagy édesítőszer ízlés szerint, aki szereti tehet egy ek. olajat (most tettem bele)
Elkészítés:
A sütőt felforrósítjuk 220 fokra.
A gázsütő tepsijét sütőpapírral kibéleljük,majd sorba rakjuk a paprikákat.
220 fokon légkeveréses fokozaton készre sütjük, közben egy-két alkalommal megfordítjuk ( Sütési idő kb. 30 perc, a kápia paprika hamarabb megsül kb 25 perc alatt)
Amikor megsült,egy tálba szedjük, megsózzuk és és nylonnal lefedjük.
Amikor kihűlt, lehámozzuk a héját.
Elkészítjük az öntetet és beletesszük a paprikákat.Azonnal fogyasztható,de kb.egy hétig eláll a hűtőben.
Ui. Jól fagyasztható, hámozás után nylonba rakjuk , és télen csak az öntetet kell hozzáadni,nagyon finom.
Üvegekben is lehet tárolni,de akkor tartósítószert kell beletenni.
Korábban már elkészítettem, itt látszik a paprika a tepsiben is 🙂 https://blog.keva.hu/recept/sult-paprika-csomboros-csirkemajjal/
1 Response
[…] Hideg vízben a húst lemossuk és hagyjuk a vágódeszkán lecsepegni, majd papírtörlőkendővel leitatjuk ( sok helyen olvasom , hogy nem kell megmosni !) A páchoz a citrom levét kinyomkodjuk összekeverjük olívaolajjal, beletesszük a felszeletelt fokhagymát, egy kávéskanálnyi apróra vágott rozmaringot, adunk hozzá. A bárányt beleforgatjuk a pácba. Lefóliázva néhány órára betesszük a hűtőbe, időnként fordítunk rajta . A pácolás után megsózzuk , borsozzuk a húst, jól bedörzsöljük a steak fűszerrel, majd betesszük egy kiolajazott tepsibe. A hús mellé rakjuk a megpucolt krumplit, sárgarépát,paprikát, hagymát, paradicsomot, öntünk alá 2 dl vizet és alufóliával jól beborítjuk , majd 180 fokos sütőbe tesszük. Időnként megnézzük, meglocsoljuk a húst ( nálam kb. 1,5 órán keresztül sült a fólia alatt, fiatal bárány volt). Amikor megpuhult levettem a fóliát és rápirítottam, ez további 30-35 perc volt.Egyszerre elkészült a köret is. Nagyon finom puha volt a bárányhús. A sült paprikával igazi finom ebéd volt. A paprika receptje itt: https://blog.keva.hu/recept/sult-paprika/ […]