Sült paprika
Hozzávalók:
-paprika amennyi van ( nekem egy gázsütő tepsi megtelt,az az kb. 2 kg volt)
Az öntethez:
-ecet, só, bors, pici édesítő ízlés szerint, aki szereti tehet egy ek.olajat
Elkészítés:
-a gázsütő tepsijét alufóliával kibéleltem, beleraktam sorba a paprikákat
-magas fokozaton 220 fokon kb 35-40 percig sütöttem , kétszer megforgattam
-amikor megsült,egy tálba szedtem,jól megsóztam durva sóval és nylonnal lefedtem
-amikor kihűlt, lehámoztam a héját
-elkészítettem az öntetet és beletettem a paprikákat
-kb egy hétig hűtőben eláll, de szoktam sült paprikát a fagyasztóba is tenni
-üvegekben is lehet tárolni,de akkor tartósítószert kell beletenni
Csomboros csirkemáj
Hozzávalók:
-egy fél kg csirkemáj
-egy póréhagyma( ha nincs akkor 2 közepes vöröshagyma, vagy zöldhagyma,abból legalább 4 db)
-egy paprika,4-5 koktél paradicsom,vagy egy közepes nagyságú paradicsom
-só,bors,csombor 3-4 csipetnyi
-2 cl konyak, vagy ha nincs akkor bor
-2 evőkanál olaj
Elkészítés
-szárazra törlöm a májakat, megszórom borssal és az alig felmelegedett teflon serpenyőbe teszem, mindkét oldalát pirítom,majd rászórom a csombort és a sót
-jól összeforgatom,majd ráborítom a hagymát, a paprikát és tovább pirítom, ez kb 2-3 perc,utána a paradicsomot,jól megforgatom
-ráöntöm a konyakot,befedem a serpenyőt és hagyom hogy ebben a gőzben átpárolódjon a máj
Köretként ceruzababot főztem sós vízben.
Jó étvágyat!
2 Responses
[…] https://blog.keva.hu/?p=2051 […]
[…] https://blog.keva.hu/?p=2051 […]