Sült hús párolt zöldségekkel .. kicsit másként
A recept hozzávalói ( 4 személyre)
• 1 kg comb felszeletelve, illetve pulyka mell
• 2 evőkanál étolaj
• 2 evőkanáll mustár
• 1,5 dkg burgonya
• 1 db cukkini
1 kg gomba
• 1 db piros kaliforniai paprika(elmaradhat)
• 1 fej vöröshagyma
• 1 fej lila hagyma
• 1 db sárgarépa
• kakukkfű, borsikafű, esetleg oregáno
• csipet bors
Elkészítés
Előző nap mustár-bors-olaj keverékével alaposan megkenjük a husit, folpackba csomagolva sütésig pihentetjük.
Felforrósított teflon serpenyőben mindkét oldalán kissé megpirítjuk a pácból kivett húst. Amikor már pirosodni kezd, hozzáöntjük a páclevet is, sózzuk, fűszerezzük még, majd hozzáadjuk a kockára vágott hagymákat, ráöntünk kb. 1 dl vizet, és átforraljuk az egészet.
A szaftjával együtt egy nagyobb teflonos tepsibe öntjük (kanalazzuk át), mellérakjuk a közepes nagyságúra darabolt krumplit, a nagyobb szeletekbe vágott gombát, a cukkinit (az lehet nagyobb karika is, mert könnyen puhul), és a kerekre szeletelt sárgarépát, ill. a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát.
Kb. 170 fokos sütőbe helyezzük, lefedjük alufóliával, kb. 35 percig pároljuk, majd megnézzük, hogy puha-e minden, és fólia nélkül is sütjük még pár percet.
Salátát is lehet hozzá kínálni ( Gabriella én mindenhez kínálok salátát:-) !)
Köszönjük a receptet Halászné Gabriellának !
Hát de jó lenne most ez. nagyon gusztusos!!
Jó lenne bizony:-)