Sült banán bundában készítette Kiss Nehéz Ildikó
Hozzávalók / 4 adag
A banán sütéséhez és tálalásához
4 db banán (nem túl érett)
1 ek porcukor
1 dl napraforgó olaj
A goffrihoz
12.5 dkg liszt
2.5 dl tej
0.5 csomag vaníliás cukor
2.5 dkg margarin
1 db tojás
2.5 g sütőpor
0.25 citromból nyert citromlé
0.25 citromból nyert citromhéj (reszelve)
2.5 dkg cukorelkészítés
Az olajat maximális fokozaton felmelegítjük.
A banánokat keresztben és hosszában is félbe vágjuk.
Alaposan meghempergetjük a goffri tésztában.
Forró olajban, hirtelen megsütjük. (Lassan sütve a banán szétmálik!) Papírtörlőn az olajat leitatjuk róla.
Még melegen porcukorral (lehet fahéjas is) meghintjük és azonnal tálaljuk.
biztos fini :)))

Cukorbetegeknek  nem javasolnám,de én ki fogom próbálni :-))

Köszi kedves Ildikó a sok receptet!