Korábban már írtam arról,hogy kedvenc halam a süllő. legtöbbször karácsonykor szoktam készíteni,de most sikerült ismét beszereznem egy szép süllőt így terítékre került. Emlékszem epeműtét után a süllő volt az amit karácsonykor megtudtam enni. Szeretem sütőpapírban sütni,de zöldségágyon is gyakran készítem. Természetesen variálhatóak a zöldségek.

Hozzávalók:

  • egy szép süllő egészben
  • petrezselyemzöld,kakukkfű,lestyán
  • egy citrom
  • 2-3 db krumpli
  • 1-2 db sárgarépa
  • 3-4 db szárított paradicsom és koktél paradicsom
  • diónyi vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél dl húsleves

Elkészítés:

A megtisztított halat mossuk, szárazra törüljük, majd kívül, belül sózzuk .
A hátán keresztbe  2-3 bemetszést csinálunk mindenikbe egy fél karika citromot és szárított paradicsomot teszünk.
A hasába teszünk 2-3 szál petrezselyemzöldet, kakukkfüvet,3 szelet citromot és a vajat.

Kiolajazunk egy tepsit, beletesszük a halat, köré rakjuk a megpucolt vékony karikákra vágott krumplit, sárgarépát,paradicsomot, megmosott felkarikázott citromot.
Sózzuk, rárakjuk, petrezselymet,lestyánt,kakukkfüvet, meglocsoljuk olívaolajjal, ráöntünk egy dl húslevest
DSC_0696 (Large)
és alufóliával befedjük.
170 fokos sütőbe tesszük.( alsó-felső sütésmód) . Kb 40 percig fólia alatt sütjük, közben meglocsoljuk.
Majd levesszük a fóliát és rápirítunk kb.15 perc légkeverésen.

A krumplival,sárgarépával kínáljuk. Én készítettem mellé még párolt zöldséget.

DSC_0751 (Large)

Jó étvágyat kívánok!