Diabetikus körte-alma lekvár

Hozzávalók: 2 pohárnyi meghámozott, kimagozott és apróra feldarabolt körte,
1 pohárnyi meghámozott, kimagozott és apróra feldarabolt alma,
1/4 teáskanál Stevia por, 1/4 teáskanál fahéj, 1/3 pohár citrom leve,
15 dkg pektin (vízben feloldva)

Tegyed a gyümölcsöket egy lábosba, és szórjál rá fahéjat.
Keverjed bele a steviát és a citromlét, majd magas hőfokon, folyamatos keverés mellett, forraljad fel a főzetet.
Amint felforrt, adjad hozzá a pektint, és forraljad a lekvárt még egy percig.
Közben folyamatosan keverjed. Vegyed le a tűzről és szedjed le a tetejéről a habot.
A lekvárt tegyed steril üvegekbe. A lezárt üvegeket fordítsd a tetejére, és hagyd úgy pár percig.

Vassné Gabriella receptje!:-)