Nem csak vegetáriánusoknak ajánlom az alábbi receptet. Nagy örömömre a férjem kedvence lett:-), a sok mag jól megízesíti. Bátran ajánlom kipróbálásra:-).
Hozzávalók:
- 1 szál sárgarépa reszelve
- 1 db krumpli (annyi mint répa)evőkanál reszelt zeller
- 1 nagy marék spenótlevél
- 1 csapott evőkanál zabliszt
- 1/2 korpás zsemle
- 1 db tojás
- fűszerek:só,bors,két csipetnyi száraz petrezselyem és lestyán
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 1 db újhagyma
- 3-4 db aszalt paradicsom
- 1 ek. olíva olaj + a sütéshez 3 evőkanálnyi
- 1 csapott ek zsemlemorzsa
- 1 ek mag : szezám, tökmag,lenmag
Elkészítés:
Lereszeljük a krumplit , a sárgarépát, megsózzuk és hagyjuk hogy levet engedjen ( én ezt a levet felhasználtam mártásba),majd kifacsarjuk egy tálba rakjuk.
Egy ek olajon megdinszteljük az újhagymát, belevágjuk az aszalt paradicsomot, hozzáadjuk a reszelt zöldséghez,hozzáadjuk a fűszereket, a lereszelt fokhagymát, a felaprított spenótleveleket,tojást , a vízbe áztatott zsemlét és a zablisztet.
Nedves kézzel fasírtokat formázunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsával összekevert magokba. Olajban megsütjük
Főzelék feltétje is lehet,de mártogatóssal is kínálható. Most parmezános penne tésztával és paradicsomos mártással kínáltam
Tipp : készíthető tepsiben is, ekkor kiolajazott papírlapra tesszük, egy kicsit olajjal megspricceljük és 180 fokos sütőben készre sütjük.