Ha nem szereted a spenótot,akkor kombináld krumplival, mert azt szinte mindenki kedveli. valóban a blog legkedveltebb ételei a krumplis receptek.
Nagyon régóta készülök,hogy kipróbáljam a krumplit spenóttal összesütni. Mi mindkettőt kedveljük. Ez a változat gyorsan elkészül,természetesen sült krumplival is lehet készíteni,de az időigényesebb:-).
Hozzávalók 3 személyre:
- 3 db nagyobb krumpli ( 20-23 dkg-s darabonként)
- só, őrölt bors
- kb.35-40 dkg spenót
- 1 zöld hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olívaolaj
- 4-5 db koktél paradicsom, 3-4 dbszárított paradicsom
- 15 dkg sajt(trappista, mozzarella ,zöld fűszeres kecskesajt -ez utóbbi a kevesebb)
- 1 tk kókuszzsír
Elkészítés:
A krumplikat jól megmossuk, majd enyhén sós, bő vízben meg főzzük (kb 20-25 perc).
Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk,lerázzuk róla a vizet.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és felvágjuk.
Egy serpenyőben felforrósítunk egy ek olívaolajat,beletesszük a kókuszzsírt megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd élénk tűzön elfőzzük a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomokat megmossuk kettőbe vágjuk.
A trappista sajtot lereszeljük.
Kikenünk egy kerámia sütőedényt olajjal.
A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét ( azt megeheti a háziasszony, én nagyon szeretem), hogy ne billegjenek, aztán a sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk. Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk a paradicsommal, végül belenyomkodjuk a kecskesajt sajtdarabokat,mozzarella golyókat, meghintjük a trappista sajttal, a tetejére locsoljuk a megmaradt egy evőkanál olívaolajat és 200 fokos sütőbe tesszük.
Addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc).
Egytálételként is nagyon finom,de köretnek is kiváló.
Jó étvágyat kívánok hozzá!