Ha nem szereted a spenótot,akkor kombináld krumplival, mert azt szinte mindenki kedveli. valóban  a blog legkedveltebb ételei a krumplis receptek.

Nagyon régóta készülök,hogy kipróbáljam a krumplit spenóttal összesütni. Mi mindkettőt kedveljük. Ez a változat gyorsan elkészül,természetesen sült krumplival is lehet készíteni,de az időigényesebb:-).

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 db nagyobb krumpli ( 20-23 dkg-s darabonként)
  • só, őrölt bors
  • kb.35-40 dkg spenót
  • 1 zöld hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 4-5 db koktél paradicsom, 3-4 dbszárított paradicsom
  • 15 dkg sajt(trappista, mozzarella ,zöld fűszeres kecskesajt -ez utóbbi a kevesebb)
  • 1 tk kókuszzsír

 

Elkészítés:
A krumplikat jól megmossuk, majd enyhén sós, bő vízben  meg főzzük (kb 20-25 perc).
Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk,lerázzuk róla a vizet.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és felvágjuk.

Egy serpenyőben felforrósítunk egy ek olívaolajat,beletesszük a kókuszzsírt megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd élénk tűzön elfőzzük a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A paradicsomokat megmossuk  kettőbe vágjuk.

A  trappista sajtot lereszeljük.
Kikenünk egy kerámia sütőedényt olajjal.
A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét ( azt megeheti a háziasszony, én nagyon szeretem), hogy ne billegjenek, aztán a sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk. Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk a paradicsommal, végül belenyomkodjuk a kecskesajt  sajtdarabokat,mozzarella golyókat, meghintjük a trappista sajttal, a tetejére locsoljuk a  megmaradt egy evőkanál olívaolajat  és  200 fokos sütőbe tesszük.
Addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc).

DSC_0555 (Large)

Egytálételként is nagyon finom,de köretnek is kiváló.

DSC_0602 (Large)

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!