Ma ismét gyors vacsora készült nálam:-), a reggel amikor a piacon megláttam a spenótot úgy megörültem neki,mintha kincset találtam volna:-) .Utána meg egy jó adag medvehagymával is gazdagabb lettem. Minden adott volt egy gyors vacsorához. 15 perc alatt elkészült a meleg vacsora :-)).
Hozzávalók két személyre:
- kb. 25-30 dkg leveles spenót
- 10 szál medvehagyma
- 2 dl zsírszegény tejszín
- só
- őrölt bors
- teáskanálnyi olívaolaj + 1 teáskanálnyi vaj
- 20 dkg durum lisztből készült széles metélt( Pappardelle)
- 1 tömlős sajt
- 1 evőkanálnyi reszelt mozzarella
- ízlés szerint mogyoró
Elkészítés:
Egy fazékban sós vízben a kifőzzük a tésztát.
Közben a spenótot és a medvehagymát megmossuk ,és ujjnyi szeletekre vágjuk .Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt medvehagymát,majd a spenótot
a tészta főzővizéből 1 evőkanálnyi vizet csorgassunk rá, pároljuk 1-2 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nyomjuk bele a tömlős sajtot . Kavarjuk jól össze és adjuk hozza a tejszínt. Amikor a spenót megpárolódott, szűrjük le a tésztát és keverjük össze. Reszelt mozzarellával, mogyoróval megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!