Ma ismét gyors vacsora készült nálam:-), a reggel amikor a piacon megláttam a spenótot úgy megörültem neki,mintha kincset találtam volna:-) .Utána meg egy jó adag medvehagymával is gazdagabb lettem. Minden adott volt egy gyors vacsorához.  15 perc alatt elkészült a meleg vacsora :-)).

Hozzávalók két személyre:

  • kb. 25-30 dkg leveles spenót
  • 10 szál medvehagyma
  • 2 dl zsírszegény tejszín
  • őrölt bors
  • teáskanálnyi olívaolaj + 1 teáskanálnyi vaj
  • 20 dkg durum lisztből készült széles metélt( Pappardelle)
  • 1 tömlős sajt
  • 1 evőkanálnyi reszelt mozzarella
  • ízlés szerint mogyoró

Elkészítés:
Egy fazékban sós vízben a kifőzzük a tésztát.
Közben a spenótot és a medvehagymát  megmossuk ,és  ujjnyi szeletekre vágjuk .Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt medvehagymát,majd a spenótot
a tészta főzővizéből  1 evőkanálnyi vizet csorgassunk rá, pároljuk  1-2  percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és nyomjuk bele a tömlős sajtot . Kavarjuk jól össze és adjuk hozza a tejszínt. Amikor a spenót megpárolódott, szűrjük le a tésztát és keverjük össze. Reszelt mozzarellával, mogyoróval megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!