200 gramm lisztből ravioli tésztát készítettem, recept itt: https://blog.keva.hu/?p=5210 , két részre osztottam , egy részéből paradicsomos, míg a másik részéből gombás-spenótos ravioli készült.
Spenótos-gombás ravioli
A töltelék hozzávalói:
- 4-5 db.mirelit vargánya ( vagy más gomba)
- 1 csipetnyi szárított vargánya por
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 diónyi vaj
- 1 evőkanál krémsajt
- 1 kis hagyma
- 1 kisebb főtt sárgarépa (nálam éppen húsleves főtt és abból vettem ki egy darabot)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só,bors
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. A gombát és a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Az olajon és a vajon a vöröshagymát megdinszteljük, rászórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, szárított vargánya porral, és fedő nélkül addig pároljuk, amíg a levét elfövi. A gombából egy evőkanálnyi mennyiséget félreteszünk (ezt a turmixolás után visszarakjuk), majd belenyomjuk a krémsajtot és elkeverjük, majd hozzáadjuk a répát és aprítógéppel pürésítjük. Ezt követően visszarakjuk a gombákat. Amennyiben a gombatölteléket túl hígnak találnánk, keverjünk bele kevés zsemlemorzsát.
A raviolikat sós vízben kifőzzük, főzési idő 5-6 perc (én nem mozdultam el a tűzhelytől,hogy nehogy szétfőjön és kijöjjön belőle a massza:-) )
Spenót mártás
Hozzávalók:
- 25 dkg spenót (nekem most mirelit)
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors ízlés szerint
- 1 dl főzőtejszín
- 1-1,5 dl víz (a tészta főzővízből)
- 1 kávéskanál rozsliszt
- 1 diónyi vaj
- 1 teáskanál olíva olaj
Elkészítés:
Az olajat és a vajat egy lábasba tesszük, rátesszük a lisztet, összekavarjuk, kicsit hevítjük majd felengedjük a tejszínnel. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, majd a spenótot. Egy tálban össze turmixszoljuk a masszát
majd visszatesszük a lábasba,vagy serpenyőbe és a tészta főzőlével hígítjuk, fűszerezzük, kiforraljuk.
A kifőtt ravioli tésztával összekeverjük, és tálaljuk. Tálaláskor reszelt parmezánnal meghintjük.
Jó étvágyat!