A  kamrapolcon már jó ideje lapul  egy üveg csicseriborsó, ajándékba kaptam, de nem tudtam mit készítsek belőle, mert nem igazán szoktam használni, egy kicsit utánaolvastam,tudjátok.hogy  nagyon egészséges ?! 🙂
A csicseriborsónak alacsony  a kalóriatartalma, 100 grammban 23 gramm CH van. Alacsony a glikémiás indexe, így cukorbetegek számára különösen ajánlott a rendszeres fogyasztása,  de gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban, valamint E-vitamin és karotin is található benne. Ásványi anyag tartalma is kedvező, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz.Ez a zöldség rostokban és fehérjékben is gazdag, így segíti emésztésünket.

Hozzávalók:

  • 1 üveg(400 gramm)csicseriborsó-konzerv,
  • 20-25 dkg friss spenót,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só, frissen őrölt bors,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • fél dl tejszín

Elkészítése:

Az olajon az apróra kockázott fokhagymát kevés sóval megfuttatjuk, rádobjuk a megmosott spenótleveleket.
Egy csicseriborsó konzervet szitába öntünk és hideg vízzel jól leöblítünk.
A jól átmosott csicseriborsót hozzáadjuk a spenóthoz, frissen őrölt borssal meghintjük,majd felengedjük tejszínnel és néhány percig (kb 3-4 perc) összefőzzük.

Forrón kínáljuk.

Én most csirkesült mellé készítettem. Természetesen bármilyen sült, hal mellé lehet kínálni.

Jó étvágyat!