Sokszor előfordul, hogy egy-egy fotó, illetve recept lejegyzése várat magára, és elég gyakran el is marad. Ilyen pld. a canneloni,amit már többféleképpen is elkészítettem, de még mindig nem került be a blogba.( a vázlata már kb 2 hete piszkozatban).
Közeleg a nagyhét, itt a spenót szezon, hátha kedvet kaptok a kipróbálásra. Remek ötlet gyerekeknek is, mert a spenótot annyira nem kedvelik,de a tésztaételt annál jobban:-).
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 30 dkg spenót
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt parmezán
- egy csomag mozzarella
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 dl zöldségleves
- 3 db aszalt paradicsom
- olívaolaj
- Cannelloni tészta(nálam 14 db)
Elkészítés:
Két gerezd fokhagymát, és apróra vágott aszalt paradicsomot olívaolajon megdinsztelek, majd a spenóttal együtt megpárolom, sóval, borssal ízesítem,turmixolom. /egy meritőkanálnyit félreteszek/.
Hagyom hűlni. Ezután hozzákeverem a túrót, a reszelt parmezán sajtot, megsózom, borsozom (közben megízlelem) és a legvégén hozzákeverem az egész tojást.
Ezt a masszát a cannelloni tésztába töltöm. .
A spenóthoz majd hozzáöntök kb. 2 dl tejszínt és 1 dl zöldséglevest, sózom és felforralom. A tepsi aljára teszek néhány evőkanál öntetet,és erre ráfektetem a megtöltött tésztát. ráöntöm az öntetet, tetejére mozzarellát teszek, alufóliával lefedem kb 25 percig és közepesen meleg sütőben addig sütöm, míg a tészta megpuhul,majd hagyom egy kicsit pirulni (kb. 30 -35 perc alatt elkészül).