Sokszor előfordul, hogy egy-egy fotó, illetve recept lejegyzése várat magára, és elég gyakran el is marad. Ilyen pld. a canneloni,amit már többféleképpen is elkészítettem, de még  mindig nem került be a blogba.( a vázlata már kb 2 hete piszkozatban).
Közeleg a nagyhét, itt a spenót szezon, hátha kedvet kaptok a kipróbálásra. Remek ötlet  gyerekeknek is, mert a spenótot annyira nem kedvelik,de a tésztaételt annál jobban:-).

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 30 dkg spenót
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • egy csomag mozzarella
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl zöldségleves
  • 3 db aszalt paradicsom
  • olívaolaj
  • Cannelloni  tészta(nálam 14 db)

Elkészítés:

Két gerezd fokhagymát,  és apróra vágott  aszalt paradicsomot olívaolajon megdinsztelek, majd a spenóttal együtt megpárolom, sóval, borssal ízesítem,turmixolom. /egy meritőkanálnyit félreteszek/.

Hagyom hűlni. Ezután hozzákeverem a túrót, a reszelt  parmezán sajtot, megsózom, borsozom (közben megízlelem) és a legvégén hozzákeverem az egész tojást.

Ezt a masszát a cannelloni tésztába töltöm. .

A spenóthoz  majd hozzáöntök kb. 2 dl tejszínt és 1 dl zöldséglevest, sózom és felforralom. A tepsi aljára teszek néhány evőkanál öntetet,és erre ráfektetem a megtöltött tésztát. ráöntöm az öntetet, tetejére mozzarellát teszek, alufóliával lefedem kb 25 percig és közepesen meleg sütőben addig sütöm, míg a tészta megpuhul,majd hagyom egy kicsit pirulni  (kb. 30 -35 perc alatt elkészül).

DSC_0103 (Large)

DSC_0110 (Large)